Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

12 decembrie 2018

Zile pline de activități pentru polițiștii vâlceni


• oamenii legii din Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Horezu și Berbești au acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și pentru reducerea riscului rutier
Polițiștii din Râmnicu Vâlcea au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare cumulată de aproximativ 22.000 de lei, în zilele de 11 și 12 noiembrie. În plus, au fost reținute zece permise de conducere și patru certificate de înmatriculare.
De asemenea, oamenii legii din Horezu au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale în baza O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, valoarea acestora ridicându-se la 11.500 de lei. Au fost reținute trei permise de conducere, unul pentru nerespectarea regulilor privind depășirea si două pentru depășirea limitei maxime de viteză. Polițiștii au reținut două certificate de înmatriculare, unul pentru lipsa poliței de asigurare si unul pentru defecțiuni tehnice.

Infracțiuni la Grădiștea și Prundeni
La aceeași dată, polițiștii din orașul Berbești și cei ai posturilor de poliție arondate au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, cu valoarea cumulată de aproximativ 6.000 de lei. De asemenea, a fost depistat un bărbat din comuna Grădiștea, care transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, cantitatea de 700 kilograme de cărbune lignit sortat pentru care nu deținea documente de proveniență sau de însoțire. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 12/1990, iar cărbunele a fost confiscat.
Polițiștii municipiului Drăgășani și cei ai Secțiilor Rurale Sutești și Prundeni au aplicat 39 de amenzi la regimul rutier, în cuantum total de 30.000 de lei. Acestea au vizat depășirea vitezei maxime admise, depășire neregulamentară, dar și alte abateri. Au fost reținute nouă permise de conducere și două certificate de înmatriculare.
De asemenea, polițiștii Secției 4 Rurală Prundeni au depistat în trafic, pe raza comunei, un bărbat domiciliat în Râmnicu Vâlcea, care transporta cu ajutorul unui autoturism, două persoane, acestea confirmând plata cursei. Bărbatul nu deținea autorizație de taxi valabilă. „Conducătorului auto i s-a probat repetabilitatea activității de transport ilegal de persoane, contra cost, cu autoturismul personal, fiind sancționat contravențional și dispunându-se suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de șase luni”, se arată într-un comunicat de presă transmis de polițiști pe marginea acestui subiect.

Activități și pe linie economică
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, week-end-ul trecut, pentru verificarea legalității activităților comerciale desfășurate de agenții economici din orașul Bălcești. Oamenii legii au verificat șase societăți comerciale și au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 8.000 lei, în baza Legii nr. 12/1990 privind activitățile de comerț ilicit. De asemenea, au fost confiscate obiecte vestimentare în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic. De amintit și faptul că la această acțiune au participat și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.

 

Hoții de lemne au intrat iar pe mâna polițiștilor

• infracțiunile au fost depistate în comunele Alunu, Bunești, Măciuca și Ștefănești
Apropierea anotimpului rece face ca infracțiunile constatate de către polițiștii cu atribuțiuni în domeniul silvic să fie tot mai numerose. Zilele trecute, polițiștii comunei Măciuca au fost anunţaţi de către pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Bălceşti despre faptul că, în fondul forestier de pe raza localității, au fost tăiaţi şi sustraşi șapte arbori din specia gârniţă. „Polițiștii au demarat cercetările și, în scurt timp, autorii au fost descoperiți, aceștia fiind doi frați, cu vârstele de 24 și, respectiv, 28 de ani. În urma cercetărilor, a reieșit că tinerii ar fi transportat lemnele cu căruța la locuința unuia dintre ei, unde le-ar fi descoperit apoi oamenii legii. Polițiștii au înregistrat un dosar penal în baza Legii nr. 46/2008”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe marginea acestui subiect.
Polițiștii orașului Berbești au depistat, în week-end, pe raza comunei Alunu, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, din localitate, care transporta, cu ajutorul unei căruțe, 0.5 metri cubi de material lemnos, specia carpen, fără a deține documente legale de transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar lemnul confiscat.
De asemenea, polițiștii din Ștefănești și Lungești au depistat, pe raza comunei Stefănești, un bărbat cu vârsta de 26 de ani, domiciliat în localitate, în timp ce transporta, cu ajutorul unei căruțe, cantitatea de 0,650 metri cubi de lemn de foc, specia carpen și gorun. Tânărul nu avea aviz de însoțire a lemnului, fiind sancționat contravențional, iar lemnul confiscat și predat ocolului silvic.
La data de 11 noiembrie, polițiștii orașului Băile Govora au depistat pe DN 67 – pe raza comunei Bunești, un bărbat de 46 de ani, care transporta cu ajutorul unei autoutilitare, cantitatea de 1,400 metri cubi de material lemnos, esență fag, carpen și stejar. Bărbatul nu avea aviz de însoțire, fiind sancționat contravențional, iar lemnul confiscat.

Tânăr abia devenit major, la volanul unui autoturism radiat din circulație
În noaptea de 12 noiembrie, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au depistat, pe străzile din municipiu, un tânăr cu vârsta de 18 ani, domiciliat în comuna Roșiile, la volanul unui autoturism care figura ca fiind radiat din circulație. Autoturismul nu mai putea fi folosit din luna septembrie, atunci când radierea fusese dispusă de către autoritățile din Germania. Pentru producerea acestei infracțiuni, pe numele tânărului abia devenit major a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Minor de 16 ani, prins la volan pe străzile din Drăgășani
În noaptea de 11 noiembrie, polițiștii din Drăgășani au depistat în trafic, pe străzile din municipiu, un băiat cu vârsta de 16 ani, domiciliat în localitatea, în timp ce conducea un autoturism. Evident, tânărul nu deținea permis de conducere auto pentru vreo categorie de vehicule. În mașină se mai aflau doi băieți, ambii cu vârstele de 17 ani.
„Din primele verificări a reieșit faptul că unul dintre băieți a sustras cheia autoturismului de la tatăl său, după care a încredințat mașina băiatului de 16 ani, fără știrea tatălui. Polițiștii continuă cercetările”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea pe marginea acestui subiect. n pagină realizată

 

Șoferul unei autoutilitare, vinovat pentru producerea unui accident
La data de 12 noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 7, în orașul Călimănești, o autoutilitară a acroșat un alt autoturism, neasigurându-se corespunzător. Polițiștii au constatat că șoferul autoutilitarei, un bărbat cu vârsta de 38 de ani, domiciliat în comuna Malaia, consumase băuturi alcoolice, în urma testării rezultând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. De amintit și faptul că oamenii legii au înregistrat un dosar penal în această cauză.

 

Doi tineri de 18 ani, prinși după ce au spart mai multe automate de cafea
• prejudiciul se ridică la valoarea de 400 lei
Pe data de 11 noiembrie, polițiștii râmniceni au fost anunțați cu privire la producerea mai multor infracțiuni de furt și distrugere, petrecute pe raza municipiului. Oamenii legii au acționat cu operativitate și au reușit, în scurt timp de la producerea incidentelor, să îi depisteze pe autori.
„În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au depistat autorii unor furturi din două automate de cafea, comise pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. În dimineața zilei de 11 noiembrie, polițiștii au fost sesizați de persoana vătămată cu privire la faptul că două aparate de distribuție a cafelei au fost forțate, fiind sustrasă caseta de colectare a bancnotelor, rezultând un prejudiciu de 400 de lei. Au fost demarate verificările, polițiștii descoperind, în aceeași zi, autorii infracțiunilor, respectiv doi tineri de 18 ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea pe marginea subiectului.
De asemenea, în acest caz, cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, oamenii legii având informații care arată că aceleași persoane ar mai fi comis astfel de fapte în ultima lună.

 

La Mihăești și Ocnele Mari, două incidente rutiere
În week-end, polițiștii din Bunești au depistat un bărbat cu vârsta de 43 de ani, domiciliat în comuna Mihăești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 649 din localitate fără a avea permis de conducere. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pe numele bărbatului. Tot atunci, polițiștii din Ocnele Mari au depistat în trafic, pe străzile din oraș, un bărbat cu vârsta de 69 de ani, domiciliat în Bunești, care, în urma verificării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost ulterior condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Politie

%d blogeri au apreciat: