Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 mai 2019

Zi cu mare semnificație pentru credincioșii vâlceni: Se împlinesc patru ani de la întronizarea ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului


Întreaga suflare ortodoxă din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului marchează un moment cu o semnificație deosebită. 8 iunie este data la care se împlinesc patru ani de la întronizarea ÎPS Varsanufie pe scaunul arhiepiscopal. În context, vineri-dimineața, cu începere de la ora 09.00, Arhiepiscopia Râmnicului va fi gazda unui eveniment de marcare a acestui moment. Fețele preoțești și credincioșii de pe tot cuprinsul județului nostru sunt invitați să ia parte în număr cât mai însemnat. Organizatorii au anunțat desfășurarea unei Arhierești Liturghii, continuată cu o slujbă de Te Deum, de la ora 12.00 urmând a avea loc o Agapă.

Câteva date despre ÎPS Varsanufie

Arhiepiscopul Râmnicului este născut pe 24 ianuarie 1968, în București, din părinți ortodocși, Petre Vasile și Domnica. A urmat școala primară în București, apoi cursurile Seminarului Teologic din București (1985-1990) și ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București (1990-1994), acolo unde a susținut licența cu titlul „Cinstirea sfintelor icoane după Sfântul Ioan Damaschin”. Între anii 2002-2004, a urmat cursurile de master în Teologie și a susținut disertația cu tema „Voturile monahale în Biserica Ortodoxă în lumina Sfinților Părinți” la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius din Constanța. Între anii 2010-2013, a urmat cursurile Şcolii Doctorale ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, sub îndrumarea ÎPS Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, obţinând titlul de Doctor în Teologie, în anul 2013, în urma susţinerii publice a tezei cu titlul „Lucrarea harului dumnezeiesc în teologia Sfântului Grigorie Palama”.
ÎPS Varsanufie a fost întronizat ca Arhiepiscop al Râmnicului pe 8 iunie 2014, în urma alegerii de către Sfântul Sinod. Din anul 2014, ÎPS Varsanufie este membru în Colegiul de redacţie al Revistei Mitropolia Olteniei. De asemenea, păstorul credincioșilor vâlceni este președintele Colegiului de redacție al revistelor „Praxis” și „Martyria”, periodice ale Arhiepiscopiei Râmnicului. Interesant de remarcat este și faptul că ÎPS dr. Varsanufie a înființat, în anul 2015, Trupa de teatru „Constantin Popian” a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Comentarii

mesaj(e)

Alte articole de la Eveniment