Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 noiembrie 2018

Week-end cu multe surprize în Liga Naţională de handbal feminin


• runda cu numărul treisprezece s-a dovedit favorabilă formaţiilor din Ploieşti şi Craiova, dar plină de ghinion pentru cele din Cluj şi Galaţi

În lipsa campioanei Oltchim, care a fost nevoită să îşi amâne partida cu HCM Roman din această etapă pentru a putea susţine meciul din Liga Campionilor, împotriva slovenelor de la Krim Ljubljana, formaţiile din întrecerea internă au avut posibilitatea de a mai „strânge” lupta la vârful clasamentului şi de a recupera din decalajul ce le separă de gruparea râmniceană, liderul incontestabil după douăsprezece runde. Vizate erau HCM Baia Mare, Universitatea Jolidon Cluj şi Corona Braşov, adică formaţiile care se află pe poziţiile imediat următoare celei ocupate de CS Oltchim. Din păcate pentru suporterii celor trei granzi ai Ligii Naţionale, favoritele le-au cam înşelat aşteptările, handbalistele antrenate de Gheorghe Covaciu (Universitatea Jolidon) şi Mariana Târcă (Corona Braşov) încurcându-se de adversare în faţa cărora porneau evident cu prima şansă.

Penultima clasată, CSM Ploieşti – antrenoare Simona Gogârlă, a reuşit marea surpriză a etapei a XIII-a şi s-a impus în faţa vicecampioanei ultimelor două ediţii, Universitatea Jolidon, scor 30-28. Nici Corona Braşov nu a reuşit să depăşească, pe propriul teren, un adversar care îşi propune ca obiectiv, la finalul acestui sezon, clasarea pe un loc de cupele europene, HC Dunărea Brăila. Cele două formaţii au încheiat la egalitate partida de la poalele Tâmpei, scor 23-23, în condiţiile în care gazdele dispuneau de un avantaj de cinci goluri la pauză (15-10), risipit însă cu seninătate în actul secund.
 

Baia Mare „aleargă” singură pentru locul doi
 

Doar una dintre cele trei favorite nu a călcat „strâmb” în această rundă plină de ghinioane pentru unii, dar extrem de norocoasă pentru alţii, aceasta fiind HCM Baia Mare. Maramureşencele şi-au respectat blazonul şi au depăşit fără mari probleme (scor 28-22) o formaţie care încă se mai „caută” în acest sezon, CSM Bucureşti.
 

Craiova a „împins” şi mai mult Danubiusul către liga secundă
 

Tot în această rundă, un meci încins a avut loc şi între două formaţii din partea inferioară a clasamentului, pentru care orice punct câştigat în dauna uneia dintre contracandidatele la retrogradare reprezintă un veritabil „balon cu oxigen”. În Sala „Siderurgistul” din Galaţi s-au întâlnit Danubius din localitate (ultimul loc, cu 3 puncte) şi SCM Craiova (locul nouă, cu 7 puncte). Chiar dacă porneau încrezătoare înaintea partidei, dornice să obţină al doilea succes din acest sezon, elevele Alexandrinei Soare au confirmat aşteptările numai în prima repriză, atunci când au reuşit să îşi creeze un avantaj de două goluri (16-14). Handbalistele din Bănie au fost cele care s-au dovedit mai determinate şi mai lucide în actul secund, evoluţiile lor foarte bune făcând ca, la final, dunărencele să fie cele care au părăsit terenul cu capul plecat, învinse la limită, scor 29-30. Cu acest succes, SCM Craiova acumulează 9 puncte şi se distanţează probabil decisiv de locurile care trimit în liga secundă sau la barajul pentru evitarea retrogradării.
 

Rezultatele etapei a XIII-a
 

Danubius Galaţi – SCM Craiova 29-30 (16-14)

Corona Braşov – HC Dunărea Brăila 23-23 (15-10)

HCM Baia Mare – CSM Bucureşti 28-22 (14-10)

CSM Ploieşti – U Jolidon Cluj 30-28 (16-16)

HCM Roman – CS Oltchim Rm. Vâlcea (21 februarie)

HC Zalău a stat
 

Clasament
 

#        Echipă                  M      V       E       Π       P

1.CS Oltchim                    11      11        0        0         22

2.HCM Baia Mare           12      9        0        3        18

3.Jolidon Cluj                12      6        2        4        14

4.Corona Braşov           12      6        1        5        13

5.HC Zalău                  11      5        2        4        12

6.HC Dunărea Brăila      11      5        1        5        11

7.CSM Bucureşti           12      5        0        7        10

8.HCM Roman              11      4        1        6        9

9.SCM Craiova             12      3        3        6        9

10.CSM Ploieşti            12      2        3        7        7

11.Danubius Galaţi        12      1        1        10      3


Programul etapei a XIV-a
 

SCM Craiova – HCM Baia Mare

Se va disputa vineri, 15 februarie, de la ora 18.00

HC Zalău – Corona Braşov

Universitatea Jolidon – Danubius Galaţi

Dunărea Brăila – CSM Ploieşti

CSM Bucureşti – HCM Roman

Se vor disputa duminică, 17 februarie

CS Oltchim Râmnicu Vâlcea va sta

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: