Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 noiembrie 2018

„Vom plăti mai mult la asigurările de sănătate”


valcu_samoil3• afirmă deputatul PDL Samoil Vîlcu, referindu-se la prevederile noului proiect de Lege a Sănătăţii promovat de Guvernul Ponta

„Contribuţiile la sănătate plă­tite de către angajatori vor creşte din luna septembrie, ca urmare a proiectului promovat de Ministerul Sănătăţii. Va fi majorată baza de calcul a acestora, iar angajatorii care au angajaţi cu sa­la­rii medii sau mici vor fi primii afec­taţi. Con­form noului proiect de lege se va impune o cota de contribuţie cal­culată din 2.117 lei (salariul mediu brut), indiferent de salariul real al an­ga­jatului. Având în ve­de­re acest lu­cru, chiar şi în cazul tutu­ror salariilor mai mici de 2.117 lei, angajatorul va fi obligat să plă­tească mai mult decât o face în prezent în contul asigurărilor de sănătate de bază, iar valoarea nu va fi deductibilă cum va fi în cazul asi­gurărilor de sănătate suplimentare.

Această măsură va lovi în majoritatea salariaţilor, va creşte numărul celor ce lucrează la negru şi nu va rezolva problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate la ora actuală. Noul proiect nu prevede măsuri de creştere a finanţărilor în sistem şi nici pentru scăderea numărului de internări în spitale. De asemenea, soluţiile pentru scăderea cheltuielilor cu medicamentele lipsesc”, a afirmat deputatul PDL Samoil Vîlcu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: