Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 decembrie 2018

Viorica Dăncilă, prezentă la reuniunea șefilor de misiuni diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene


Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, vinerea trecută, la reuniunea șefilor de misiuni diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene (HOMS) acreditați la București, organizată de Ambasada Bulgariei în România, în contextul exercitării Președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene.
Reuniunea a oferit prim-ministrului ocazia unui schimb de opinii cu privire la situația internă a României, precum și de a discuta despre prioritățile Guvernului, în conexiune cu agenda europeană. Șeful Executivului de la București a arătat că, în anul 2017, România a avut cea mai mare creștere economică dintre statele membre ale Uniunii Europene, creștere în care industria, agricultura și serviciile moderne, respectiv cele de IT și cele cercetare-inovare, au avut un rol important. În acest context, premierul a exprimat încrederea că rezultatele anului 2018 vor fi similare cu cele obținute în anul 2017, ca urmare a acțiunii guvernamentale de gestionare eficientă și de modernizare a economiei.

Pregătirea preluării președinției Consiliului UE și adoptarea monedei euro, priorități ale Guvernului

În ceea ce privește prioritățile Guvernului pentru anul 2018, premierul a menționat îndeplinirea responsabilităţilor noastre ca stat membru al Uniunii Europene (pregătirea președinției Consiliului Uniunii Europene, stabilirea unui calendar precis şi a măsurilor necesare pentru intrarea în zona euro); modernizarea economiei româneşti; prioritizarea unor proiecte majore din domeniul culturii și al protejării patrimoniului național. De asemenea, prim-ministrul a prezentat ambasadorilor statelor membre ale UE acreditați la București coordonatele investiționale ale bugetului de stat pentru anul 2018, subliniind creșterea cheltuielilor publice destinate investițiilor, suplimentarea fondurilor pentru schemele de ajutor de stat și asigurarea de fonduri acoperitoare pentru proiectele din fonduri europene.
Acţiunile de ordin legislativ şi instituţional pe care guvernul intenționează să le inițieze au reprezentat un alt subiect abordat în cadrul convorbirilor. Noua lege a achizițiilor publice, legea privind investițiile în parteneriat public-privat și regândirea mecanismelor și procedurilor instituționale de monitorizare și gestionare a achizițiilor publice, au fost inițiativele prezentate și pentru realizarea cărora, prim-ministrul a solicitat colaborarea ambasadorilor statelor membre UE. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reafirmat susținerea Guvernului pentru o serie de măsuri care să vizeze creşterea rolului şi contribuţiei femeilor în viaţa economică şi socială. Între subiectele de pe agenda europeană, au fost discutate aspecte privind viitorul Europei, securitate internă a UE/Spațiul Schengen și Cadrul Financiar Multianual.
Biroul de presă al Guvernului României

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Politică și Administrație

%d blogeri au apreciat: