Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 noiembrie 2018

Vîlcu, pentru un nou mandat, între Da și Nu (1)


Valcu_Samoil• în mandatul de deputat, Samoil Vîlcu a iniţiat 46 de propuneri legislative (locul 50); 63 de luări de cuvânt în plen; 72 de întrebări şi interpelări • în ceea ce priveşte prezenţa, Vîlcu a fost un „elev silitor”, are 85 la sută prezență în Camera Deputaților; eșecul privatizării Oltchim – cea mai mare dezamăgire din cariera de parlamentar

După aproape 4 ani de mandat, am încercat, împreună cu deputatul Samoil Vâlcu, să trecem în revistă doar o mică parte a vieții de deputat, aflat la putere apoi în opoziție, trecut prin crize politice și economice, prin problemele patronului de mare companie dar și cele ale omului de rând. L-am reținut, așadar, câteva minute pentru un scurt interviu. Atenție, încep!

Dacă ați face o radiografie a activității de deputat, ce ați scoate pozitiv în față și ce v-ați reproșa, în ceea ce privește sprijinul pe care l-ați dat localităților din colegiul în care ați fost ales și nu numai?

Mandatul de parlamentar a fost unul greu, lovit atât de criza economică, cât şi de o serie de crize politice. Am fost prezent în permanență printre oamenii din localitățile componente colegiului uninominal nr 2, dar și acolo unde am fost solicitat în nordul județului sau în sudul extrem, până la urmă, suntem aleși într-un colegiu dar suntem parlamentari de Vâlcea și trebuie să reprezentăm interesele tuturor vâlcenilor. Am reușit ca, prin instrumentele specifice unui parlamentar, legale, să atrag fonduri pentru școli, biserici, cofinanțări pentru diferitele proiecte ale primarilor din localități.

Ca un neajuns al activității mele ar fi faptul că nu am reușit să atrag mai multe fondurile pentru proiectele administrațiilor publice locate, sau punctual pentru diferite obiective de interes local.

Știut fiind faptul că proveniți din sistemul sanitar, ați reușit să puneți umărul la anumite prevederi din domeniul sanitar?

În primul rând, mi-am făcut simţită prezenţa în Comisia de Sănătate, acolo unde activez ca mem­bru; pe aici au trecut multe prevederi legislative din domeniu, am avut o serie de luări de poziție în ceea ce privește legea sănătății, și modalitățile optime ale introducerii coplății în sănătate, precum și modali­tatea de optimizare a sistemului prin introducerea cardului de sănătate.
CONTINUARE…  

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: