Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 august 2019

Victorie de vis cu Norvegia. Dumanska, cea mai bună jucătoare


Advertisements

În urmă cu puțin timp, în ultimul meci din Grupa D a Campionatului European din Franța, România și Norvegia s-au întâlnit într-unul dintre cele mai interesante jocuri din această fază a turneului final. Tricolorele au evoluat extraordinar și au învins Norvegia la un turneu final pentru prima dată după 18 ani. România s-a impus la opt goluri diferență (scor final 31-23), după ce, la pauză, avea un avantaj de șase goluri (scor 18-12). Cele mai bune marcatoare ale echipei noastre au fost Cristina Neagu, Eliza Buceshi, Melinda Geiger și Crina Pintea.
La finalul partidei, organizatorii au nominalizat-o pe Yuliya Dumanska drept cea mai bună jucătoare a meciului, Portărița de la SCM Râmnicu Vâlcea a meritat acest premiu individual, paradele ei făcând într-o măsură semnificativă diferența în jocul din această seară.

România a câștigat Grupa D și pornește cu maxim de puncte în grupa principală

După acest succes de povestit nepoților, România și-a adjudecat primul loc în Grupa D, cu maxim de puncte – șase. Germania a încheiat pe locul secund, cu patru puncte, Norvegia pe trei, cu două puncte, iar ultima clasată, Cehia, fără vreun punct acumulat, a fost eliminată. În faza grupelor principale, România se va duela cu Olanda, Ungaria și Spania.
Duminică, 9 decembrie, de la ora 19.00, tricolorele vor evolua chiar contra vicecampioanei europene de acum doi ani, Olanda. Cele două formații pornesc cu maxim de puncte în faza grupelor principale (patru), o eventuală victorie a României în meciul de duminică asigurând practic calificarea selecționatei pregătite de Ambros Martin în semifinalele întrecerii.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal