Du-te la...

Optimi Cupa României

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 martie 2019

Veste mare pentru români: Papa Francisc vine în România


Astăzi, 11 ianuarie, românii au primit o veste pe care mulți dintre ei o așteptau de ceva ani. Papa Francisc se va afla în țara noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Sanctitatea Sa va vizita trei orașe din România (București, Iași și Blaj), precum și Sanctuarul de la Șumuleu Ciuc.
Referitor la acest aspect, Administrația Prezidențială din țara noastră a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă: „Primind invitaţia Preşedintelui României, a Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc”.
Vizita Papei Francisc va fi cea de-a doua pe care un suveran pontif o efectuează în țara noastră de-a lungul timpului. Prima dintre acestea s-a desfășurat în perioada 7-9 mai 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit cu Patriarhul Teoctist și cu președintele României de la acea vreme, Emil Constantinescu.

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Eveniment

%d blogeri au apreciat: