Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 decembrie 2018

Vâlcea are peste 5.500 de șomeri


O analiză a reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea atestă că, la finele lunii iulie a.c., în județul nostru rata șomajului era de 3.38%, fiind înregistrați aproximativ 5.500 de șomeri. Din totalul șomerilor înregistrați, 2.669 erau femei. Mai mult, doar 1.545 de persoane erau indemnizate, iar restul nu mai dispuneau de indemnizația de șomaj.
Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, 1.867 şomeri erau din mediul urban, iar 3.629 şomeri proveneau din mediul rural. Referitor la structura șomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de șomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 1.550 persoane.
În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forță de muncă se prezintă astfel: ponderea cea mai mare în numărul total de șomeri înregistrați o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (53%); persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 41%; persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 6%.
De la începutul anului și până la finele lunii iulie a.c., au fost încadrate în muncă 2.489 de persoane din cele aflate în căutarea unui job și luate în evidențele AJOFM Vâlcea. Datele prezentate ne-au fost furnizate de către Ion Marius Năfliu (foto), director executiv AJOFM Vâlcea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: