Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 iulie 2019

Vâlcea a câștigat spectaculos derby-ul de la Brașov și s-a desprins în fruntea Ligii Florilor


Advertisements

• SCM s-a impus cu 25-22, aproape jumătate din golurile echipei noastre aparținându-i braziliencei Samara Da Silva
Handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea și-au menținut invincibilitatea în campionat și după etapa a opta a întrecerii. Lidere în clasament, sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera au susținut, sâmbătă după-amiaza, un meci foarte dificil pe terenul Coronei Brașov, echipa de sub Tâmpa fiind ocupanta poziției a treia în clasament înaintea meciului din această rundă. Întâlnirea disputată în Sala Sporturilor „D.P. Colibași” a fost, cum anticipam, destul de spectaculoasă, între două dintre cele mai bune echipe din handbalul feminin românesc. Corona a început mai bine jocul, a dat senzația că poate fi echipa mai bună de pe teren, însă totul a fost doar un fum de paie. După primul sfert de oră al întâlnirii, vâlcencele se aflau la cârma partidei, conducând și pe tabela de marcaj. Ca de obicei, poarta echipei noastre a funcționat foarte bine, Yulyia Dumanska fiind principala artizană a apărării buturilor. Nici atacul nu s-a lăsat mai prejos, brazilianca Samara Da Silva și bielorusa Vasileuskaya făcând ravagii în defensiva gazdelor. Deși ambele echipe puteau înscrie mai multe goluri pe parcursul primei reprize, jocul de până la pauză a consemnat relativ puține reușite: doar 19. Chiar și așa diferența de trei goluri pe care Vâlcea și-o acontase deja (scor 11-8) era una dătătoare de speranțe pentru partea a doua.
Repriza secundă a fost ceva mai echilibrată, Corona a arătat că și-a dorit mai mult din acest joc, însă, cum spune o veche vorbă din sport, joci cât de bine te lasă adversarul. Iar Vâlcea nu prea a permis Coronei să își pună planurile tactice în aplicare, spre enervarea antrenorului Crăciun. Aceleași Da Silva și Vasileuskaya au fost «number one» când a venit vorba despre partea ofensivă a echipei noastre, la menținerea ecartului de scor în fața Coronei mai contribuind și jucătoare precum Glibko sau Chirilă. Vâlcea s-a desprins și la cinci-șase goluri în ultimele cinci-șase minute, atunci când s-a decis și numele echipei învingătoare. Deși brașovencele au forțat intens în ultimele cinci minute (chiar și portărița acestora reușind să marcheze la un moment dat), vâlcencele au știut să își mențină avantajul până la gongul de final. SCM s-a impus cu 25-22 și a câștigat trei puncte foarte prețioase, pe terenul unei echipe puternice; puncte care, sperăm noi, vor cântări în lupta pentru titlul de campioană în Liga Florilor.

Vâlcea va sta în etapa a IX-a. CSM Roman s-a retras din campionat

În etapa a IX-a din Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să primească vizita formației CSM Roman. Numai că oficialitățile din municipiul nemțean au decis să retragă sprijinul financiar pe care îl acordau echipelor de handbal (Liga Florilor) și fotbal (Liga a III-a). În atare situație, meciul programat marți la Vâlcea nu se va mai disputa. Toate meciurile pe care CSM Roman le-a disputat în primele opt runde ale întrecerii vor fi anulate, campionatul urmând să continue cu 13 echipe, câte una dintre acestea urmând să stea în fiecare etapă. După oficializarea retragerii Romanului vor pierde punctele câștigate mai multe dintre contracandidatele Vâlcii pentru un loc pe podiumul Ligii Florilor, printre care CSM București, Corona Brașov și SCM Craiova.
Pauza aceasta a venit cum nu se poate mai bine pentru echipa noastră, înaintea meciului foarte dificil de pe 10 noiembrie, din Danemarca, de pe terenul celor de la Ikast, contând pentru turul III al Cupei EHF. Fără să mai dispute meciul din runda intermediară cu CSM Roman, elevele antrenorului Florentin Pera vor avea mai mult timp pentru a pregăti acest joc. Manșa retur, decisivă pentru calificarea în grupele acestei întreceri este programată la Vâlcea, pe 18 noiembrie.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal