Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 noiembrie 2018

Unguroaicele şi-au luat revanşa după înfrângerea din finala Ligii Campionilor


• ETO Gyor – Buducnost Podgorica 27-17
 

Sâmbătă seara, în cel de-al doilea meci din prima etapă a Grupei I principală, finalistele ultimei ediţii a Ligii Campionilor s-au reîntâlnit. Audi ETO Gyor şi Buducnost, campioanele Ungariei, respectiv Muntenegrului, s-au luptat pentru primele două puncte puse „la bătaie” în grupa din care fac parte.

În faţa a aproximativ 2000 de fani maghiari prezenţi în tribunele arenei din Gyor, muntenegrencele au avut un început de partidă foarte dificil, reuşind să înscrie pentru prima oară abia în minutul 9, atunci când unguroaicele aveau deja de partea lor un avans de cinci goluri. Golgetera Ligii Campionilor de până în acest moment, Milena Knezevic, ajutată franţuzoaica Claudine Mendy şi Dragana Cvijic, a avut însă o tresărire de orgoliu, contribuind decisiv la restabilirea egalităţii (6-6, în minutul 15). Aceasta a fost însă prima şi singura replică solidă şi susţinută pe care au reuşit să o ofere handbalistele muntenegrence pe tot parcursul partidei. Imediat după mijlocul primei reprize, campioana Ungariei a preluat conducerea. Eduarda Amorim, Andrea Lekic sau Ivett Szepesi le-au „anesteziat” parcă pe muntenegrence, înscriind din faze gândite şi prelucrate de „creierul” echipei, Anita Gorbicz, ducând scorul la 12-6 în minutul 24. Asediul maghiarelor la poarta „nefericitei” Clara Woltering a continuat şi în ultimele minute ale primei reprize, iar diferenţa dintre cele două echipe s-a mărit, scorul consemnat la pauză fiind 17-8.

Handbalistele de la ETO Gyor au demonstrat şi pe parcursul reprizei secunde de ce sunt capabile, confirmând aşteptările specialiştilor care le văd printre favoritele la câştigarea trofeului Ligii Campionilor, alături de vâlcencele de la Oltchim. Cu Anita Gorbicz în mare formă, dar mai ales cu portăriţa norvegiană Lunde Haraldsen într-o zi de graţie, Gyor-ul a predat o adevărată lecţie de handbal campioanei Europei en-titre, o formaţie „văduvită” de cele mai importante handbaliste care au dus greul sezonul trecut: Bojana Popovic (retrasă din activitate, actualmente antrenor secund în cadrul echipei) şi Katarina Bulatovic (transferată din vara anului trecut de CS Oltchim). Ecartul dintre cele două echipe a continuat să se mărească şi în actul secund, „coşmarul” ex-iugoslavelor încheindu-se la 27-17, pentru Gyor.

Cele mai bune marcatoare ale partidei au fost: Anita Gorbicz 7 goluri, Eduarda Amorim 6, Andrea Lekic 4 (Gyor), respectiv Milena Knezevic 6, Claudine Mendy 3 şi Biljana Pavicevic 2.

Favoritele conduc grupa

După disputarea celor două jocuri contând pentru prima etapă a Grupei I principală (Larvik – Randers 25-19 şi Gyor – Buducnost 27-17), favoritele pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor se află pe primele două poziţii. Unguroaicele de la ETO Gyor şi norvegiencele de la Larvik HK au acumulat câte două puncte, iar acum aşteaptă cu mare interes partidele din runda viitoare, atunci când vor face „schimb” de adversare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: