Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

12 decembrie 2018

Un muncitor „la negru” și amenzi de 25.000 lei


În săptămâna 13-17 noiembrie, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea au desfășurat activități pe cele două direcții principale de acțiune, relații de muncă și securitate și sănătate în muncă. Acțiunile s-au desfășurat în scop preventiv și au fost vizate sectoarele de activitate unde există riscul de accidentare al lucrătorilor, dar și sectoarele unde ar putea fi utilizată munca fără forme legale.
Astfel, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 30 de controale, identificându-se o serie de neconformități pentru care au fost dispuse 110 măsuri de punere în legalitate. Pentru abaterile grave au aplicate patru sancțiuni din care două amenzi în valoare de 25.000 lei și două avertismente. De menționat că în această săptămână a fost identificată o persoană care desfășura activitate fără să aibă forme legale de angajare, angajatorul fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei.
Dintre neconformitățile identificate amintim: primirea la muncă fără încheierea unui contract individual de muncă; neacordarea drepturilor salariale; neacordarea repausului săptă­mânal; neevidențierea orelor suplimentare etc.
Datele prezentate ne-au fost furnizate de către inspectorul șef al ITM Vâlcea, Ion Tănăsoiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: