Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 mai 2019

Un al doilea proiect de anvergură câștigat de Teatrul „Anton Pann”: „1918/2018 Centenarul văzut de generația Y”


Vestea că un alt proiect al Teatrului „Anton Pann” în anul Centenarului a câștigat finanțare în valoare de 121 mii de lei, chiar dacă ne-a luat pe toți prin surprindere, este extraordinară și binevenită. Din nou, dacă trebuie să o mai spunem, se vede profesionalismul celor care lucrează în această instituție, sunt de admirat pentru munca depusă pentru care a venit și răsplata. Proiectul care se bucură de finanțare din partea Ministerul Culturii și Identității Naționale, în anul Centenarului, constă într-un spectacol de teatru documentar adresat publicului tânăr (liceeni și tineri până în 30 de ani) care își propun să descopere semnificațiile Centenarului Marii Uniri. Spectacolul intitulat „1918/2018 Centenarul văzut de generația Y” va investiga prin mijloace specific teatrului documentar, raportarea și perspectiva tinerilor din această generație asupra Marii Uniri, asupra istoriei României în general, asupra unor noțiuni precum cele de patrie, patriotism, român, istorie națională. “Generația Y”, denumiți și milenialii, se referă la tinerii născuți după 1980, cei care s-au maturizat în mileniul III. Publicul țintă este cel care se încadrează în categoriile de vârstă 15-20, 20-25, 20-30, întrucât spectacolul li se va adresa direct, dar în același timp și categoriilor 30-35, 35-40 și 40+, constituind persoanele cu care aceștia au intrat în contact sau persoane interesate de subiectul abordat. Prin prezentarea unui produs unic prin tema, subiectul și modul de abordare se urmărește extinderea ofertei culturale adresate publicului larg și în special tinerilor din județul Vâlcea.
Atât procesul de lucru, cât și rezultatul vor facilita dialogul între categoriile de vârstă diferite și medii sociale și profesionale deosebite. Spectacolul se va realiza la Teatrul „Anton Pann”. Scenariul va fi construit de David Schwartz, cel care a propus acest proiect Teatrului Anton Pann. Regizorul și dramaturgul David Schwartz are o experiență vastă în teatrul documentar și teatru bazat pe istorie personală, realizând spectacole pe subiecte foarte diverse. La acest important proiect vor lucra zece persoane, din care: șase actori de la Teatrul „Anton Pann”, un regizor-dramaturg, un scenograf, un coregraf și un muzician. Chiar dacă vor fi reprezentații la sediul teatrului, organizatorii propun o serie de cinci reprezentații gratuit pentru publicul din afara municipiului Rm Vâlcea, asigurându-le totdeodată și transpotul gratuit.
Chiar dacă vom mai vorbi despre acest proiect, aducem sincere felicitări Teatrului „Anton Pann” pentru această reușită, pentru cel de al doilea proiect major „1918/2018 Centenarul văzut de generația Y”, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în anul Centenarului. Iată, până la sfârșitul anului, Teatrul „Anton Pann” va ieși la rampă cu două producții care marchează acțiuni și proiecte de aniversare a Centenarului Marii Uniri și a primului război mondial. Felicitări!

Comentarii

mesaj(e)

Alte articole de la Actualitate