Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 noiembrie 2018

Udrea anunţă demararea în 2012 a procesului pentru realizarea lucrărilor de cadastru naţional


udrea_elenaMinistrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, sâmbătă, că în 2012 se va introduce sistemul informatic integrat de ca­das­tru şi carte funciară şi se va demara procesul de parteneriat public-privat pen­tru realizarea lucrărilor de cadas­tru naţional, iar preşedintele Băsescu se declară optimist de anunţul dem­ni­tarului, precizând că speră ca Româ­nia va avea in cel mai scurt timp “un cadastru bine făcut”.

“Am decis la nivelul Guvernului ca Agenţia Naţională pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară să fie trecută în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru că acest minister are printre atribuţiile prin­cipale dezvoltarea teritorială. Având un proiect important la minis­ter, şi anume realizarea în urmă­toa­rea perioadă a cadastrului, a regis­trului informatic integrat de cadastru şi carte funciară, s-a luat decizia ca ANCPI să treacă în subordinea minis­terului, iar acum pot să vă dau o veste bună, suntem la studiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect şi credem că undeva la sfârşitul lunii fe­bruarie vom fi gata să demarăm pro­ce­sul de parteneriat public-privat pen­tru realizarea lucrărilor de cadastru naţional”, a spus Udrea, la inaugura­rea noului Centru de Conferinţe al No­­­tariatului Român ‘Auditorium Pallady’.

Ea a precizat că, în 2012, în afară de sistemul informatic integrat de ca­dastru şi carte funciară, se va introduce şi registrul general de intrare electronic la nivelul fiecărui birou notarial şi schimbul de date pe bază de semnătură electronică.

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat optimist şi a afirmat că anun­ţul Elenei Udrea legat de cadastru va deveni realitate: “Nu este suficient doar accesul în baza de date legată de identitatea persoanelor, trebuie automatizate toate celelalte prestaţii pe care dumneavoastră le aveţi în parteneriat cu instituţii ale statului şi vreau să cred că ceea ce a anunţat doamna ministru Udrea, astăzi, va deveni realitate, iar România va avea un cadastru bine făcut şi util în timpul cel mai scurt. Păcat că am întârziat atât de mult, dar eu sper că lucrurile vor merge destul de repede de acum înainte”, a fost de părere preşedintele Băsescu.

El a adăugat că meserie de notar nu este doar una tehnică, notarii fiind nevoiţi să le explice oamenilor care apelează la ei litera legii.

“Oamenii n-au cum să fie toţi buni cunoscători ai Codului Civil, n-au cum să fie toţi buni cunoscători ai legii, pentru că, altfel, am fi o naţiune de judecători, procurori sau notari sau avocaţi. Sunt prea puţini dintre noi care au meserii juridice. De aceea, efortul de explicare al notarului către părţi este unul esenţial. Şi, în opinia mea, meseria de notar este şi una de educator, de educator în spiritul legii al celor care vin în faţa notarului”, a mai apreciat Băsescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: