Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 noiembrie 2018

Termen depăşit pentru impozitul agricol


Persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole au avut la dispoziţie până la 25 octombrie pentru plata primei tranşe a impozitului pe venit şi a contribuţiilor de asigurări de sănătate. Trebuie menţionat că în această categorie intră veniturile din activităţi cuprind veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din cultivarea produselor agricole vegetale, din exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea, din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală. Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine.

Astfel, pe baza formularului 221 „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe baza de norme de venit” depus, organul fiscal de domiciliu a emis decizia de impunere, formular 260, prin care a stabilit impozitul anual datorat şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată.

În acelaşi timp, persoanele care realizează venituri din activităţi agricole impozitate la norma de venit, datorează şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile agricole impozabile.

Persoanele care doresc să-şi achite impozitul şi contribuţiile aferente venitului din activităţile agricole şi nu au o unitate teritorială a ANAF în localitate, a fost emis Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr.1714/2013, în urma căruia se vor încheia protocoale privind încasarea acestor obligaţii fiscale la compartimentele de specialitate din cadrul primăriilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: