Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 decembrie 2018

Teatrul Anton Pann – la ora bilanţului (3)


Viitoare stagiune debutează cu proiecte foarte ambiţioase

Trecem la alt capitol, este vorba de deschiderea stagiunii, pentru că suntem la un început de stagiune, stagiunea 2012-2013, pe care o deschidem cu trei premiere. Este un număr serios de premiere cu care deschidem o stagiune, vedeţi că alte teatre nu prea se înghesuie să facă spectacole noi în această perioadă. Cele trei premiere sunt, în ordine, pe 29 septembrie (care a avut loc, între timp – n.r.), „Pe scurt. Caragiale”, premiera, să-i spunem, vâlceană sau românească a acestui spectacol, spectacol de studio, care a fost gândit să se încadreze şi în studioul de la Berlin, un exerciţiu pe texte de Caragiale, bazate pe un număr de schiţe din opera marelui dramaturg. A doua premieră pe 12 octombrie, este „10 întrebări”, un spectacol care a avut o avanpremieră şi care este într-un fel o coproducţie internaţională pentru că un partener care aduce bani în această producţie este Magus Theatre Production din Hamburg-Germania, autoarea este Ana-Maria Bamberger, o româncă care trăieşte la Hamburg şi ale cărei piese se joacă cu succes în Bucureşti, la Teatrul Nottara. Un spectacol de la Teatrul Motropolis o are în distribuţie chiar pe Olga Tudorache. Regizorul este Adonis Filipi, un regizor albanez, iar scenografia este realizată de Jurate Racinskaite, din Lituania. Este un spectacol care la avanpremieră a creat o emoţie deosebită spectatorilor şi sper ca şi la premieră, şi trebuie să menţionez aici, la premieră va fi prezentă Ana-Maria Bamberger, face eforturi să vină la Rm. Vâlcea, special pentru această premieră.

A treia premieră, pe 30 octombrie, „Shakespeare – Visul unei nopţi de vară”, un spectacol de Shakespeare, realizat de un debutant, dar un debutant care va fi un regizor important al ţării, este vorba de Balint Botoş. Un spectacol care îl vede pe Shakespeare, într-o viziune modernă, dar care nu-l trădează pe Shakespeare.

Actriţa Iulia Antonie – prezentă pe scena teatrului din Frankfurt

Aş mai vrea să spun, că tot sâmbătă 29 septembrie, o actriţă a Teatrului Anton Pann, este vorba de actriţa Iulia Antonie, este prezentă pe scena teatrului internaţional din Frankfurt, într-un spectacol al Teatrului Nelegiuit, „Amalia respiră adânc”, tot o monodramă, fiind o încercare pentru ea să joace în Germania, să-i ţinem pumni.

Alte trei premiere

Şi un lucru pe care aş vrea să-l spun este că vom mai avea până la sfârşitul acestui an, deci în prima jumătate a stagiunii 2012-2013, încă trei premiere, deci avem 6 premiere doar în jumătate de stagiune. Nu ne interesează în mod principal numărul, ci calitatea spectacolelor. Dar iată că şi cu un buget mic, Teatrul Anton Pann având printre cele mai mici bugete ale oricărui teatru din România, reuşim să facem, zic eu, spre bucuria tuturor, performanţă teatrală.

CONTINUARE… 

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: