Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 decembrie 2018

Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea prezent, într-o săptămână, la trei festivaluri internaţionale (1)


Teatrul_Anton_Pann1Prima prezenţă a teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea va fi la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio DavillaInterfest – Piteşti, ediţia a XVI-a şi Festivalul Teatrelor din Balcani care anul acesta a ajuns la ediţia a III-a. Timp de o săptămână, în perioada 15-21 noiembrie, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti au poposit cunoscute trupe şi companii de teatru din ţară şi străinătate. Amintim aici, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, Teatrul „George Ciprian” din Buzău, Fundaţia Act of Art şi Godot Cafe Teatru, Fundaţia de Artă Bucureşti, Compania de Teatru „Teatrulescu” Craiova şi teatre din Bulgaria, Serbia, Ungaria.

Teatrul Anton Pann a prezentat în cadrul acestui festival, ieri, 18 noiembrie, de la ora 18.00, prima premieră care a deschis stagiunea 2012-2013. Este vorba de „10 ÎNTREBĂRI”, un spectacol în regia lui Adonis Filipi, din Albania, scenografia Jurate Racinnskaite din Lituania şi Carmen Prodan, costume. Actriţa Luminiţa Borta de la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti a reuşit şi în acest spectacol să creeze emoţie, să capteze atenţia spectatorului, să dea măsura valorii sale. A oferit celor prezenţi un spectacol pe cinste, un spectacol de la care au plecat cu foarte multe răspunsuri la întrebările propuse de dramaturgul Ana Maria Bamberger.

Monodrama Anei Maria Bamberger a avut premiera mondială la The Marlborough Theatre din Brighton, Anglia, pe 12 mai 2011, presa britanică cât şi publicul londonez apreciind la superlativ această poveste de-o sensibilitate aparte.

Una dintre cele mai cunoscute actriţe, Ginny Davies, a dat viaţă personajului din acest text, scris cu mare sensibilitate de Ana Maria Bamberger, dramaturg de origine română. “Aceasta este o piesă care atinge, o explorare blândă a vulnerabilităţii unei femei, cu sclipiri de tandreţe si nesiguranţă tremurătoare… Am fost deosebit de impresionat de motivul pentru care acest personaj a decis să nu mai lucreze în cariera aleasă… Credibil, onest şi răscolitor. Am simţit că am fost acolo.” (Theatre Gscene Magazine, 13.05.2011).
CONTINUARE… 

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: