Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 august 2019

Spectacolul „Să ne jucăm de-a Scufița Roșie” vine la Teatrul Anton Pann


Advertisements

Sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11.30, în «Sala Mare» a Teatrului Anton Pann, regizorul Valentin Ligi vine cu ideea ca lupul din spectacolul „Scufița Roșie” să fie bun. Pe scena teatrului râmnicean, întâlnirea Lupului cu Scufița Roșie va fi altfel decât ne-am fi imaginat. Scufița, trimisă de către mama ei, să-i ducă de mâncare bunicii, neluând în considerare sfaturile primite, cum să nu vorbească cu străinii și să nu o apuce noaptea în pădure, chiar se întâlnește cu Lupul. Însă, cei doi se împrietenesc. Nu mai este nevoie de Vânător ca să-l împuște pe Lup pentru a le scoate pe cele două din burta lui, pe bunică și pe Scufița Roșie.
„Împreună cu povestitoarea, cu Viorica Stamate, și furați de jocul păpușilor, cei mici, însoțiți de părinți și de bunici vor reface spectacolul. Prin participarea lor directă și împreună cu mânuitorii de păpuși, prin muzica propusă, o muzică ritmată, vor face un spectacol antrenant”, transmit reprezentanții Teatrului Anton Pann.
Manuitori păpuși – Viorica Stamate, Mioara Dospina, Felicia Ștefan, Marinela Tătaru și Cristi Bulagea. Regia tehnică, Dorel Perpelea.

În scenă vor fi puse și „Visele lui Hamlet”

De la ora 19.00, tot la Teatrul Anton Pann, aveți posibilitatea să revedeți „Visele lui Hamlet”, de Nina Mazur, un spectacol de și cu Florin Beciu.
„«Visele lui Hamlet», spectacol a cărui premieră a avut loc la finele lunii octombrie 2017, aduce în scenă un Hamlet de azi, care se situează în spațiul politic global contemporan, menținând toate datele piesei shakespeariene. Spațiul de joc, proiecțiile video, vocile personajelor contribuie activ la descifrarea conotațiilor textului și la plasarea în universul contemporan. (…) Totul a început cu o crimă din răutate, lăcomie. Un fratricid urmat de un incest. Claudius îşi ucide propriul frate, pe tatăl lui Hamlet, pentru a-i lua coroana şi nevasta de soţie. Hamlet se întoarce pentru înmormântarea tatălui şi ajunge chiar la nunta mamei sale. Este întâmpinat de duhul tatălui său, care îi cere răzbunare. Prinţul ezită. Îi trebuie dovezi. Nu se încrede în duh, dacă este chiar diavolul şi vrea să-l ispitească? Prefăcându-se nebun, ca sub această mască să poată lucra în voie, m-a pus să jur că voi păstra secretul”, mai transmit reprezentanții Teatrului Anton Pann.
Prologul de început, pentru cei care nu cunosc povestea prințului Danemarcei, îi va ajuta să înțeleagă acest spectacol, care, de curând, a fost invitat să participe la Festivalul Internațional de la Gabrovo, Bulgaria, în primăvara anului 2018.

Alte articole de la Cultura