Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 decembrie 2018

Sindicaliştii ALFA, îndemnaţi spre urne


• Hossu îşi încolonează oamenii la demiterea lui Băsescu

Printr-un comunicat oficial de presă, confederaţia îşi anunţă membrii că referendumul a devenit o prioritate pentru mişcarea sindicală: „ Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA” este preocupat de actualul context politic din România şi consideră că singura soluţie pentru clarificarea situaţiei este consultarea populară prin referendum.

CNS „Cartel ALFA” reprezintă interesele a mai mult de un milion de lucrători, membri in sindicatele celor 50 de federaţii profesionale afiliate şi este membră a Confederaţiei Europene a Sindicatelor şi a Confederaţiei  Internaţionale a Sindicatelor. Acţiunile şi preocuparea constantă a CNS „Cartel ALFA” au fost, sunt şi vor fi respectul faţă de societatea democratică, cu scopul principal al apărării şi promovării intereselor lucrătorilor, dezvoltarea statului social, precum şi pentru dezvoltare economică şi stabilitate socială.

Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA” nu poate ignora faptul că realitatea de azi este determinată de evoluţia politică a României din ultimii ani, şi nici faptul că preşedintele suspendat Traian Băsescu a avut un rol esenţial în producerea, întreţinerea şi perpetuarea acestei realităţi prin acţiunile de desfiinţare a statului social, în dispreţ total faţă de prevederile Constituţiei şi fără nici o reacţie din partea reprezentanţilor Uniunii Europene. Dacă ar fi să facem o caracterizare a ultimilor ani, aşa cum au fost ei, prin prisma sindicatelor membre ale Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA”, dominantă a fost lipsa dialogului social, impunerea unor decizii arbitrare, în detrimentul lucrătorilor, utile mediilor de afaceri internaţionale şi intereselor de grup ale partidelor aflate la putere.

Reamintim o parte din măsurile radicale la care au fost obligaţi cetăţenii României: reduceri salariale drastice, creşterea TVA, disponibilizările din mediul privat, modificarea Codului Muncii şi a Legii dialogului social prin asumare, impozitarea pensiilor, reducerea cheltuielilor pentru asigurările sociale şi sacrificarea micului contribuabil, o reformă a sănătăţii discriminatorie, precum şi refuzul categoric al oricărui dialog cu partenerii sociali. Reamintim şi faptul că, în aceşti ultimi ani, au fost ignorate toate soluţiile şi propuneri venite din partea societăţii civile, în general, şi a structurilor sindicale şi patronale reprezentative, în special. Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA” afirmă că data de 29 iulie este un moment important pentru democraţia din România şi solicită membrilor săi şi tuturor cetăţenilor să participe la referendum şi să îşi exprime opţiunea prin vot pentru restabilirea statului social.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: