Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 decembrie 2018

Siguranță pe Internet – câteva sfaturi pentru copii


Înainte de a posta pe o rețea socială, gândește-te dacă ai vrea ca la acea informație să aibă acces toată lumea. Nu uita, internetul este un loc public! Comportă-te cu ceilalți așa cum ai vrea să se poarte și ei la rândul lor cu tine. În cazul în care cineva te deranjează, blochează și raportează persoana.
Instalează un antivirus bun și actualizează-l regulat. Astfel, vei fi ferit de viruși și malware.
Navigarea pe Internet e o activitate ca oricare alta, nu o lăsa să îți ocupe timpul și să îți distragă atenția de la alte lucruri importante cum ar fi timpul petrecut cu prietenii.
NU da niciunei persoane întâlnite pe internet informaţii personale despre tine sau familia ta! Nu te duce la o întâlnire cu o persoană pe care o cunoşti doar de pe Internet!
NU tot ceea ce citeşti sau vezi pe internet este adevărat. Cere ajutorul părinţilor sau al profesorilor tăi, care îţi pot oferi şi alte surse de informare.
NU răspunde la mesajele care te supără sau care conţin cuvinte sau imagini nepotrivite şi fii foarte atent la fotografiile cu tine sau cu familia pe care vrei să le postezi pe internet. Şi infractorii folosesc internetul!
Nu te teme să ceri sfaturi prietenilor, părinților sau profesorilor atunci când te afli într-o situație dificilă!

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: