Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 noiembrie 2018

Schema de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltării economice durabile


Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea reaminteşte că, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 897 din 30 decembrie 2008, a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 1.680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltării economice durabile (în vigoare începând cu 1 ianuarie 2009), adoptată în aplicarea Regulamentului Comisiei Europene nr. 800/2008. Beneficiari ai schemei de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltării economice durabile pot fi întreprinderile care fac investiţii în România şi care se încadrează în una din următoarele categorii: a) realizează o investiţie iniţială cu o valoare care se încadrează între 5 şi 10 milioane de euro, inclusiv, echivalent în lei, şi creează minim 50 de noi locuri de muncă ca urmare a realizării investiţiei iniţiale; b) realizează o investiţie iniţială cu o valoare care se încadrează între 10 şi 20 de milioane de euro, inclusiv, echivalent în lei, şi creează minim 100 de noi locuri de muncă ca urmare a realizării investiţiei iniţiale; c) realizează o investiţie iniţială cu o valoare care se încadrează între 20 şi 30 de milioane de euro, inclusiv, echivalent în lei, şi creează minim 200 de noi locuri de muncă ca urmare a realizării investiţiei iniţiale; d) realizează o investiţie iniţială cu o valoare care depăşeşte 30 de milioane de euro, echivalent în lei, şi creează minim 300 de noi locuri de muncă ca urmare a realizării investiţiei iniţiale.

Criterii

Ajutorul de stat se acordă dacă are un efect stimulativ, respectiv documentaţia depusă de beneficiar trebuie să demonstreze îndeplinirea unuia sau mai multora dintre următoarele criterii: a) o creştere substanţială a dimensiunii proiectu­lui/activităţii ca urmare a acordării ajutorului; b) o creştere substanţială a domeniului de aplicare a proiectului/activităţii ca urmare a acordării ajutorului; c) o creştere substanţială a valorii totale a costurilor suportate de beneficiar pentru proiect/activitate ca urmare a acordării ajutorului; d) o creştere subs­tanţială a ritmului de finalizare a proiectului/acti­vităţii în cauză; e) proiectul nu ar fi fost realizat în regiunea asistată în cauză în absenţa acordării ajutorului.

Alte precizări

Durata schemei de ajutor de stat este de 5 ani, respectiv pentru perioada 2009-2013. Ajutoarele regionale pentru investiţii nu se pot cumula cu ajutoare de minimis privind aceleaşi costuri eligibile pentru a se sustrage intensităţii maxime ale ajutorului stabilite prin prezenta schemă. Solicitanţii de finanţare nerambursabilă au la dispoziţie Ghidul solicitantului pentru ajutoarele regionale acordate în baza Hotărârii Guvernului nr. 1.680/2008 privind asigurarea dezvoltării economice durabile accesând website-ul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, la adresa www.finantevalcea.ro, categoria Ghiduri, subcategoria Ajutor de stat, din prima pagină, meniu lateral, stânga.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: