Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 ianuarie 2019

Scandalos: Corneliu Zelea Codreanu, comparat cu Arsenie Boca!


• gafă monumentală a decanului Facultății de Științe Socio – Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu la o dezbatere organizată la sediul Muzeului de Istorie „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea
Prof. univ. dr. Sorin Radu a fost invitatul special al Muzeului de Istorie „Aurelian Sacerdoțeanu” care a găzduit, la inițiativa lui Adrian Bușu, vicepreședintele Consiliului Județean, un eveniment inedit – o masă rotundă pe tema legionarismului în Vâlcea și România. Denumită „Mișcarea legionară din România Interbelică: Structuri sociale și activism politic” – dezbaterea s-a întins pe mai bine de două ceasuri cu alocuțiuni cât se poate de interesante, dar și cu o gafă inimaginabilă a invitatului special.
În fața unei săli pline cu elevi de liceu, sibianul a eșuat spectaculos în tentativa sa de a explica la nivel de promovare non-verbală asemănarea dintre Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Legiunii, și părintele Arsenie Boca ca fenomene de masă. „Sunt lideri politici care au ceea ce nu-ți dă nimeni, te naști cu el, nu poți să-l câștigi. De-asta, unii sunt de succes și alții, nu. Charismă! Au botezat-o unii „charismă”. Charisma asta o ai sau n-o ai. (…) Codreanu a avut charismă! Era altfel decât ceilalți, era un tip, un bărbat înalt față de o medie a românilor care, în general, erau mai micuți. Știți ce e interesant? Nu s-a păstrat nici un film cu Codreanu! În fotografii, da. El circulă ca un fel de Arsenie Boca, adică schema, să-ți imaginezi cine e… E desenat, e în creion, tocmai ca să lase loc, să-l văd pe căpitan!”, au sunat declarațiile decanului Facultății de Științe Socio – Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Sorin Radu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la Headlines

%d blogeri au apreciat: