Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

S-au întors fără medalii


• echipa naţională de handbal feminin a pierdut finala mică a Campionatului Mondial de Junioare în faţa Norvegiei

Chiar dacă victoria din sferturi contra Ungariei părea să dea aripi sportivelor pregătite de Săviştean Popa şi Remus Drăgănescu, „tricolorele mici” nu au reuşit să continue seria partidelor bune, cedând mai întâi în semifinalele întrecerii, contra Danemarcei, dar şi ulterior, în finala mică a acestei competiţii, în faţa uneia dintre cele mai valoroase formaţii participante la acest C.M., Norvegia.

Cu vâlceanca Nicoleta Safta pe teren (o sportivă legitimată de CS Oltchim la numai optsprezece ani), România a început destul de curajos duelul împotriva norvegiencelor, reuşind să îşi asigure un avantaj minim încă din startul partidei. Însă, la fel ca în celelalte două meciuri pierdute la acest turneu final – cel din faza grupelor în faţa Rusiei şi în semifinale, contra Danemarcei – principala problemă a handbalistelor pregătite de Săviştean Popa a fost inconstanţa în joc. Acestea au înregistrat oscilaţii serioase – pe undeva normale în cazul unei formaţii destul de puţin familiarizate cu handbalul mondial de înaltă performanţă – în ceea ce priveşte numărul de goluri marcate, existând serii de minute bune în care ele nu au mai punctat. Norvegia s-a instalat treptat la cârma jocului, sportivele nordice intrând la „cabine” cu un avantaj de patru goluri, scor 17-13. Nici în partea secundă „tricolorele mici” nu au reuşit să schimbe soarta partidei. Deşi handbaliste precum Perianu sau Pricopi s-au zbătut foarte mult, fiiind cele mai bune marcatoare ale partidei, cu 9, respectiv 8 goluri înscrise, reuşitele lor nu au putut compensa greşelile din apărare. La final, reprezentativa Norvegiei a fost cea care şi-a adjudecat medaliile de bronz, impunându-se cu 36-30.

Într-o declaraţie oferită pentru Gazeta Sporturilor, antrenorul Săviştean Popa a declarat: „Atât am putut, ne-au învins doar marile puteri Rusia, Danemarca şi Norvegia, care investesc enorm în handbalul juvenil. Această generaţie e însă una foarte bună, sunt câteva jucătoare care pot face pasul curând la naţionala de senioare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: