Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

România întâlneşte mâine Serbia în preliminariile Campionatului European


soit_oana-florica• joi şi sâmbătă naţionala de handbal feminin va înfrunta în dublă manşă reprezentativa Serbiei

La finele acestei săptămâni, „tricolorele” vor susţine ultimele două reprezentaţii oficiale înaintea meciurilor turneului preolimpic programat pentru finele lunii mai la Paris. De această dată este vorba despre meciurile trei şi patru din grupa B preliminară contând pentru Euro 2012, întrecerea continentală finală urmând a fi găzduită la finele acestui an în Olanda. Selecţionata României, pregătită de antrenorul Radu Voina, va înfrunta mâine, dar şi sâmbătă, în sistem tur-retur reprezentativa Serbiei.

Jocul de mâine dintre cele două naţionale se va disputa la Zajecar, în Serbia. Partida va fi transmisă în direct în ţara noastră de postul de televiziune sportivă DigiSport2, cu începere de la ora 20.00. Returul se va disputa pe 24 martie la Drobeta Turnu Severin, acolo unde sportivele convocate la echipa naţională au efectuat un stagiu centralizat de pregătire timp de o săptămână (a fost ales acest oraş de la malul Dunării datorită distanţei mici care este de parcurs între cele două locaţii ce vor găzdui meciurile). De asemenea, partida retur va fi transmisă în direct sâmbătă de aceeaşi televiziune sportivă, dar pe programul DigiSport1, cu începere de la ora 18.00.

România şi Serbia sunt principalele favorite pentru ocuparea primei poziţii în grupa B din preliminariile Euro 2012, aceste două naţionale acumulând deja maximul de puncte din primele două jocuri disputate (reamintim faptul că „tricolorele” au învins Portugalia chiar la Râmnicu Vâlcea, în data de 19 octombrie, cu scorul de 35-24; pentru ca, peste numai trei zile, ele să facă „instrucţie” la Salonic cu selecţionata Greciei, scor 38-18). Tot în cadrul grupei B, în aceleaşi date calendaristice de la finele acestei săptămâni (22 respectiv 24 martie), Grecia şi Portugalia se vor întâlni în dublă manşă.

Ca mai mereu în ultimii ani, majoritatea handbalistelor din lotul cu care selecţionerul Radu Voina abordează meciurile echipei naţionale au fost convocate de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Printre „chimistele” care vor încerca să obţină încă patru puncte pentru România din „dubla” cu Serbia (rezolvând astfel „ecuaţia” calificării) se numără: Valentina Ardean-Elisei, Daniela Băbeanu, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Ramona Farcău, Oana Manea, Adriana Nechita, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu. Iniţial fusese convocată şi interul-stânga Adina Meiroşu, dar aceasta s-a îmbolnăvit de rubeolă, având nevoie de o pauză de minim două săptămâni pentru refacere – fiind chiar în pericol de a rata meciul tur din Liga Campionilor dintre Oltchim şi Audi ETO Gyor (1 aprilie). Pe lângă cele nouă „chimiste”, din lotul naţionalei României vor mai face parte şi următoarele handbaliste: Melinda Geiger (HC Thuringer – campioana Ger­ma­niei); Tereza Tamaş-Pîslaru (RK Zajecar – campioana Serbiei); Adina Brot, Gabriela Dobre şi Alina Branişte (toate de la HC Dunărea Brăila); Camelia Balint şi Cristina Zamfir (ambele de la Corona 2010 Braşov); Diana Duţu şi Nicoleta Tudor (HC Oţelul Galaţi); Ani Senocico şi Florina Chintoan (Universitatea „Jolidon” Cluj) şi Georgiana Ciuciulete (jucătoare legitimată la HC Zalău, grupare pregătită de fostul antrenor al Oltchimului, Gheorghe Tadici).

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: