Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

România, eliminată de la Campionatul Mondial


• Croaţia a pus „stop” drumului tricolorelor către o medalie la Mondialul sud-american, încă din optimi. Astăzi se joacă sferturile de finală!

romania_croatia_campionatul_mondial_din_brazilia_2011Chiar dacă naţionala României era considerată, în opinia specialiştilor internaţionali şi nu numai, ca având şanse reale pentru obţinerea unui rezultat foarte bun la C.M. disputat anul acesta în Brazilia (eram cotaţi ca favorita numărul patru la câştigarea trofeului suprem, după Rusia, Muntenegru şi Franţa), modul în care s-a prezentat echipa a lăsat mult de dorit. Însă, aceasta a fost una oarecum încropită, selecţionerul Radu Voina încercând să convoace cât mai multe jucătoare de valoare, dar totuşi, numele mari au fost lăsate „acasă”. Şi asta nu s-a întâmplat deliberat, motivele fiind unele foarte serioase: Ionela Stanca – însărcinată, Cristina Neagu – încă în perioada de refacere după operaţia suferită la umărul drept, Patricia Vizitiu – s-a accidentat chiar la ultima acţiune a disputei Olchimului cu Itxako Navarra, din grupele Cupei Campionilor, fiind diagnosticată cu fractură de piramidă nazală.

După o evoluţie ştearsă în faza grupelor, când nu am reuşit să învingem decât numele mici din seria noastră, cedând împotriva „granzilor” Franţa si Brazilia, tricolorele au reuşit să se califice totuşi în optimi. În această fază se părea că în sfârşit aveam si noi noroc, calificarea în sferturile de finală fiind la îndemână. Profitând de un culoar favorabil, urmam să întâlnim Croaţia, o naţională care joacă în stilul ex-iugoslav (acţiuni purtate în viteză, mai multă forţă fizică, uneori chiar spre duritate), însă fără mari veleităţi tehnice.

Partida împotriva handbalistelor croate a avut loc luni seara, într-o modernă sală a sporturilor din Sao Bernardo do Campo, dar căreia i s-a stricat până şi instalaţia de iluminat, jocul fiind înterupt în minutul 42 vreme de aproximativ un sfert de oră. Startul disputei a fost favorabil ex-iugoslavelor, acestea reuşind să se menţină constant în debut la o diferenţă de câteva goluri avantaj: 2-4 (minutul 4), 5-7 (minutul 9). Egalitatea pe tabelă este restabilită prin Valentina Ardean abia în minutul 12. Din acest moment, la „cârma” partidei s-a instalat naţionala noastră, aflată în permanenţă la conducerea scorului, din păcate numai până în minutul 39 al părţii secunde. La cabine, România a intrat cu un avans de trei goluri, 18-15. Însă, în ultimele 20 de minute ale duelului, ambele selecţionate au trecut succesiv în avantaj, scorul oscilând foarte des: 20-19 pentru Croaţia (minutul 40); 23-22 favorabil României (minutul 47); 25-24 din nou pentru Croaţia (minutul 52). În această „nebunie” a meciului, tricolorele reuşesc să mai revină încă o dată, prin Ada Nechita, şi să conducă chiar la două goluri diferenţă, 27-25 (minutul 54). Dar finalul este de coşmar pentru elevele lui Radu Voina. Era doar minutul 56 când Franic şi Milanovic reuşesc să ne egaleze din nou. La faza imediat următoare, româncele ratează revenirea în avantaj, croatele se aruncă în atac şi, profitând de o indecizie pe faza noastră defensivă, Oana Manea este forţată să comită fault, arbitrul indică aruncare de la 7 metri şi eliminare pentru pivotul nostru. Aceeaşi Franic trasformă în minutul 58, readucând (pentru a câta oară?) Croaţia în avantaj. Finalul surprinde româncele asediind agonizant reduta adversă, care însă nu cedează!; România – Croaţia încheindu-se 27-28! Cele mai bune marcatoare au fost: Oana Chirilă 6 reuşite, Adina Fiera 5, Ada Nechita 4, Aurelia Brădeanu 4 (România); Andrea Penezic 6 goluri, Kristina Franic 5, Maja Zebic 4, Miranda Tatari 3, Vesna Milanovic 3 (Croaţia).

Rezultatele complete din optimile de finală au fost: Rusia – Islanda 30-19; Norvegia – Olanda 34-22; Franţa – Suedia 26-22; Danemarca – Japonia 23-22; Brazilia – Coasta de Fildeş 35-22; România – Croaţia 27-28; Coreea de Sud – Angola 29-30 şi Muntenegru – Spania 19-23. Ultimele trei echipe calificate pot fi considerate surprizele primei faze eliminatorii, ele reuşind să îşi depăşească adversarele mai bine cotate.

Astăzi, în etapa sferturilor de finală, se vor disputa următoarele partide: Rusia – Franţa (cu începere de la 15.45); Angola – Danemarca (18.30); Croaţia – Norvegia (21.15) şi Spania – Brazilia (00.00). Important de precizat este faptul că orele menţionate mai sus reprezintă ora locală a României, în momentul de start al jocurilor din Brazilia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: