Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 iulie 2019

„România a fost bătută şi din vorbe, nu doar din fapte, în ultimii 20 de ani”


Advertisements

isarescu_mugur2Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat, în cadrul unui forum de specialitate, că, în ultimii 20 de ani, România a fost supusă din vorbe, nu doar din fapte, admiţând totodată că instituţia pe care o conduce a fost contestată la începuturile ei deoare­ce producea bani din credit.

„În ultimii 20 de ani, România a fost bătută şi din vorbe, nu doar din fapte. Ce va fi mai departe? Acesta este nodul gordian. Să nu vă miraţi dacă veţi fi ironizaţi. Toate generaţiile au fost ironizate, iar cei din 1848 erau făcuţi ironic bonjurist. Şi Banca Naţională a fost contestată la începu­turile ei pentru că producea bani din credit, ceea ce părea atunci o mare escrocherie. În zilele în care citeam la Institutul de Economie, am dat pes­te o replică celebră: Guvernul aces­ta nesăbuit, nu a făcut nimic dom­nilor! Uitaţi-vă la şcoli, la spitale. Dar ceea ce e mai jalnic e că acest Gu­vern nu face nimic pentru dezvol­tarea industriei. La ţiţei, uitaţi-vă unde am ajuns: ne depăşesc până şi tinerele State Unite ale Americii”, a afir­mat Isărescu.

Guvernatorul BNR a vorbit în faţa audienţei prezentă, vineri, la sediul Institutului Bancar Român (IBR), des­pre perioada în care pasiunea pen­tru muzica vremii se împletea cu cea pentru ştiinţele economice.

„15 august 1971. Atunci, s-a mar­cat renunţarea la sistemul Bretton Woods. În 16 august am vrut să mă an­gajez la Institut (de Economie, n.r.). Purtam plete, am purtat şi doliu după Janis Joplin şi Jimmy Hendrix. Stă­team timorat şi citeam, când deodată uşa se deschide şi un alt tânăr striga disperat: s-a devalorizat dolarul, e criză!!! Tânărul de atunci este Petru Rareş, directorul de acum al Institutului Bancar Român”, a punctat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a primit, vi­neri, în cadrul Forumului „România jună”, din partea Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) o distincţie pentru activitatea derulată în domeniul financiar-bancar, în ulti­mii 40 de ani.

Evenimentul a reunit tineri spe­cia­lişti români, cu rezultate deosebite în plan academic şi profesional, atât din ţară, cât şi din străinătate, care, împreună cu experţi consacraţi, au discutat şi au formulat soluţii la pro­blemele stringente ale României.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized