Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 decembrie 2018

Revoluționarul Nicolae Bălcescu, omagiat în comuna care îi poartă numele


În urmă cu 165 de ani, la Palermo, în Italia, departe de țara pe care a iubit-o și a slujit-o până în ultima clipă, trecea în nemurire cel care scria că «istoria este cea dintâi carte a unei nații»: Nicolae Bălcescu. Bunul său prieten, Vasile Alecsandri, spunea despre el: «Oameni de măsura lui Nicolae Bălcescu sunt încă rari între oamenii de astăzi. Acei care ca dânsul, în tot cursul unei existențe de luptă, au fost influențați numai de nobila simțire a amorului de patrie și care au visat și lucrat neîncetat la reînvierea și la mărirea neamului lor, merită să atragă respectul și simpatiile urmașilor!».
De aceea, chiar astăzi, 27 noiembrie, cu începere de la ora 09.00, la conacul Bălceștilor din comuna vâlceană care îi poartă numele, marele istoric și revoluționar român va fi omagiat. Aici va fi organizat un concurs școlar de cultură istorică intitulat sugestiv „Memorialul Nicolae Bălcescu, factor activ de educație al tinerei generații”, aflat la ediția cu numărul nouă.

Cum se va desfășura concursul?
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Memorialului Nicolae Bălcescu au oferit mai multe informații referitoare la desfășurarea evenimentului de astăzi. Să vedem care sunt acestea: „Este un concurs tip «Cine știe câștigă!», un concurs util pentru elevii pasionați de istorie și nu numai, care contribuie la cristalizarea culturii generale a elevilor. Acest concurs adresat elevilor din clasele VII-VIII are ca temă rolul lui Nicolae Bălcescu în organizarea revoluției pașoptiste din Țara Românească și istoria familiei Bălcescu. Și anul acesta vor răspunde «Prezent!» 16 echipaje de «iubitori de Bălcescu» de la școlile gimnaziale din localităţile Rotărăști, Milcoiu, Galicea, Ulmetu – Copăceni, Olanu şi Râmnicu Vâlcea – Şcoala Gimnazială Nr. 10, Şcoala Gimnazială Nr. 4, Liceul Tehnologic «Henri Coandă». Echipajele clasate pe primele trei locuri vor fi recompensate cu premii constând în bani și materiale promoționale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: