Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 decembrie 2018

Radu Voina vrea să renunţe din vară la echipa naţională


Oltchim_Handbal• antrenorul reprezentativei feminine de handbal a României şi al clubului Oltchim Râmnicu Vâlcea şi-a anunţat intenţia de a încheia contractul pe care îl are cu Federaţia Română de Handbal

Criticat în dese rânduri pe motive mai mult sau mai puţin întemeiate de către diverse personaje din lumea handbalului românesc, se pare că selecţionerul Radu Voina a luat hotărârea de a renunţa la poziţia de antrenor al echipei naţionale imediat după încheierea turneului preolimpic de la finele lunii mai, organizat pentru grupa din care face parte şi reprezentativa noastră în Franţa. Radu Voina şi-a anunţat retragerea de la „timona” corabiei tricolore în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice a FRH-ului, întâlnire de lucru care a avut loc week-end-ul trecut la Cheile Grădiştei. El a subliniat totodată faptul că doreşte încheierea carierei de antrenor al echipei naţionale indiferent de rezultatul turneului preolimpic ce se va desfăşura la Paris, în perioada 25-27 mai 2012.

România va întâlni în Franţa reprezentativele gazdelor (me­da­liate cu argint la campionatul mondial disputat luna trecută în Brazilia), Japoniei (a ajuns până în optimile mondialului brazilian) şi Muntenegrului (a încheiat pe poziţia a 10-a în cadrul aceleaşi competiţii). Important de menţionat este faptul că fiecare echipă participantă le va întâlni pe celelalte trei, iar la final, conform clasamentului întocmit pe baza rezultatelor înre­gis­trate, primele două clasate vor obţine mult doritele „bilete” pentru Jocurile Olimpice de la Londra din luna iulie a acestui an.

Radu Voina se află pe banca tehnică a primei reprezen­tative de handbal feminin a ţării noastre din anul 2008, perioadă în care a reuşit calificarea echipei naţionale la toate competiţiile majore din sfera handbalului mondial şi european. Rezultatele obţinute de tricolore în mandatul său la turneele finale au fost următoarele: Campionatul European din 2008 – locul 5; Cam­pionatul Mondial din 2009 – locul 8; Campionatul European din 2010 – locul 3 şi Campionatul Mondial din 2011 – locul 13, acest ultim rezultat negativ fiind şi „mărul discordiei” de la care au pornit majoritatea criticilor. Selecţionerul a declarat pentru radiogsp următoarele: „Va fi greu, dar nu imposibil. Muntenegru are câteva jucătoare extraordinare, Franţa e vicecampioana lumii, iar Japonia a arătat ce poate la Mondiale. Şansele sunt totuşi reale” (…) „De mult am tras un semnal de alarmă că avem un campionat slab, că nu vin jucătoare din urmă. Dacă nu se lucrează la copii şi juniori, în scurt timp şi la fete o vom lua pe urmele băieţilor. Vom sta acasă şi ne vom uita la alţii cum evoluează la marile competiţii”, a mai adăugat acesta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: