Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 noiembrie 2018

Programe de promovare a produselor agricole


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează, cu privire la aprobarea de către Comisia Europeană, în data de 25.04.2013, a 22 de programe destinate să promoveze produsele agricole în Uniunea Europeană şi în ţările terţe.

Programele, care în majoritate au o durată de trei ani, beneficiază de un buget total de 71,94 de milioane euro, la care UE contribuie cu 35,97 de milioane euro. Programele selectate acoperă uleiul de măsline, laptele şi produsele lactate, carnea, fructele şi legumele proaspete şi prelucrate, produsele ecologice, ouăle, vinurile şi băuturile spirtoase, produsele horticole, precum şi produsele de calitate înregistrate şi protejate ca DOP (denumiri de origine protejate), IGP (indicaţii geogra­fice protejate) şi STG (specialităţi tradiţio­nale garantate). Din cele 22 programe apro­bate, 16 vizează piaţa internă, iar 6 vizează ţările terţe. Două dintre programele selectate au fost propuse de mai multe state membre. Ţările terţe / regiunile vizate sunt: Rusia, China, America de Nord, Asia de Sud-Est, Norvegia, Elveţia, Ucraina, India şi Coreea de Sud.

În cadrul programelor aprobate se găseşte şi programul propus de SC Sonimpex Topoloveni SRL (România), în comun cu un consorţiu de producători de produse DOP / IGP din Grecia.

Programul multiţări (RO-EL) are o durată de 3 ani, un buget total de  4.180.110  euro, din care partea aferentă României reprezintă 981.613 Euro.

Produsele ce vor fi promovate prin program sunt: româneşti – Magiunul de prune Topoloveni – produs de SC Sonimpex Topoloveni SRL; greceşti –  diferite produse cu Denumire de Origine Protejată şi Indicaţie Geografică Protejată.

Ţările vizate de program sunt : Elveţia, Norvegia, Federaţia Rusă.

Contractul de finanţare între APIA şi SC Sonimpex Topoloveni SRL se poate încheia în termen de 90 de zile de la data notificării deciziei de aprobare de către Co­misia Europeană, după această perioadă fiind necesară aprobarea prelungirii terme­nului de către Comisia Europeană.

Lista completă a programelor şi a bugetelor aprobate este disponibilă la adresa electronică: http://ec.europa.eu/agriculture/promotion/campaigns/index_en.htm.

Informaţii relevante referitoare la po­li­tica UE în domeniul calităţii produselor agri­cole pot fi accesate la adresa elec­tro­nică: http://ec.europa.eu/agriculture/quality/index_en.html.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: