Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 decembrie 2018

„Primăvara europeană” se vede de la Vâlcea!


faza_handbal18• „galacticele” de la CS Oltchim au risipit duminică emoţiile calificării în grupele principale din Liga Campionilor

Multipla campioană a handbalului feminin românesc a obţinut duminică seara, chiar în faţa propriilor supor­teri, în al patrulea sezon consecutiv, „biletele” pentru grupele principale din cea mai importantă competiţie inter-cluburi de pe „bătrânul conti­nent” graţie victoriei din etapa a V-a a gru­pei de calificare D, în faţa vice­cam­­pioanei Germaniei, Buxtehuder SV, scor 28-22.

Primele minute ale partidei din Sala „Traian” au fost halucinante pen­tru suporterii vâlceni (veniţi într-un număr destul de ridicat, aproximativ 2.500), cei care se aşteptau la un adevărat „galop de sănătate” în faţa mai modestei Buxtehuder. Însă, handbalistele germane, care deşi nu mai aveau nicio şansă de calificare, au venit hotărâte să îşi „vândă scump pielea” la Vâlcea. În minutul patru ele conduceau cu scorul de 4-2, însă sus­pansul s-a menţinut până prin mi­nutul zece, atunci când „chimistele” au reuşit să preia pentru prima dată con­ducerea (6-5) şi nu au mai cedat ini­ţiativa până la ultimul fluier al celor doi arbitrii israelieni. Deşi pe parcursul primei reprize vâlcencele au reuşit să se distanţeze şi la 5 go­luri diferenţă, la pauză totuşi „ecartul” a fost de numai 3 goluri (12-9). Re­priza secundă a fost echilibrată numai în prima sa parte, atunci când nemţoaicele au făcut tot posibilul în încercarea de a nu pierde contactul pe „tabelă” cu râmnicenele (în minu­tul 41 ele au reuşit să se apropie la nu­mai un singur punct diferenţă, 17-16!), dar către final, după minutul 50, inevitabilul s-a produs şi golurile „au curs” în poarta formaţiei din Germa­nia, scorul final fiind destul de con­vin­gător pentru publicul vâlcean, 28-22! Cele mai bune marcatoare de partea formaţiei pregătite de Radu Voina au fost: Ionela Stanca (5 reuşite); Oana Chirilă şi Patricia Vizitiu (ambele au punctat de câte 4 ori); Oana Manea, Maria Jovanovic, Iulia Curea şi Mana­ga­vora (fiecare cu câte 3 „transfor­mări”). De partea oaspetelor, handb­a­lista Stapelfeldt a oferit un adevărat „recital”, punctând de 8 ori în poarta vâl­cencelor, alte marcatoare impor­tan­te pentru Buxtehuder fiind Mel­beck şi Bulau (5 respectiv 3 reuşite).

În cealaltă partidă din etapa a V-a a grupei D, Itxako Navarra a trecut pe teren propriu de rusoaicele de la Dinamo Volgograd (scor 28-26) şi s-a calificat matematic, alături de Olt­chim, în grupele principale din Liga Cam­pionilor. În acest moment, clasa­mentul grupei D se prezintă astfel: Oltchim Rm. Vâlcea 8p (138-124); Itxako Navarra 8p (141-128); Dinamo Vol­gograd 4p (141-137) şi Buxte­hu­der SV 0p (115-146).

Ultima rundă, cea cu numărul şase, va avea loc weekend-ul viitor. Pen­tru Oltchim, acest ultim meci din 2011 în grupele Ligii se va disputa tot pe teren propriu, atunci când „chi­mis­tele” vor susţine „examenul” pentru prima poziţie a grupei, împotriva ibericelor de la Itxako Navarra. Întâlnirea dintre Oltchim şi Itxako se va juca duminică, 13 noiembrie, cu începere de la ora 18.00.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: