Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 mai 2019

Prezență record la ediția a XV-a a Satului Bunicilor de la Bujoreni


Cea de-a XV-a ediție a proiectului educațional „Satul bunicilor” a ajuns la final. La finele săptămânii trecute, a avut loc, la Muzeul Satului Vâlcean, premierea copiilor participanți la concursul de desen și pictură intitulat „Satul copilăriei”, împărțindu-se un total de 50 de premii.
Evenimentul organizat de Muzeul Judeţean Vâlcea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar, a constat în ateliere de lucru şi vizite la o serie de obiective muzeale. Cu această ocazie, au fost efectuate vizite la Muzeul Satului Vâlcean, la care au participat copii de la grădiniţele şi şcolile din Râmnicu Vâlcea şi din judeţ. În cadrul acestui proiect educaţional, copiilor le-au fost prezentate câteva mici ateliere de lucru, plimbări cu mijloacele de transport şi vizite la o serie de monumente de arhitectură tradiţională din incinta Muzeului Satului Vâlcean.
Prima săptămână a proiectului a constat în vizitarea monumentelor de arhitectură populară din cadrul Muzeului Satului Vâlcean: școala primară, expoziția foto «Etnografica», hanul tradițional și biserica de lemn din Pietrari.
A doua săptămână a programat ateliere demonstrative (atelierul sculpturii în lemn, atelierul apicultorului, atelierul de fierărit și vizitarea casei Oteșani și a apicultorului).
A treia săptămână a adus plimbări cu mijloacele de transport tradiţionale în incinta Muzeului Satului Vâlcean şi atelierul pâinii (demonstraţie de copt pâinea în cuptorul de pământ). Copiii participanţi la proiect au avut intrarea gratuită până la sfârşitul anului însoţiţi de părinţi.
În 2018, un număr de 942 de copii au trecut pragul Muzeului Satului Bujoreni, ei venind de la 16 unități școlare din județ.

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate