Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 ianuarie 2019

Prefectul Florian Marin încă-i nedumerit: „Mistreții distrug culturile, dar cine-i despăgubește pe proprietarii terenurilor?”


Activitatea Gărzii Forestiere Vâlcea, prezentată zilele trecute de unul dintre consilierii instituției, a adus mai multă ceață decât să facă lumină la capitolul despăgubirea proprietarilor terenurilor afectate de animalele sălbatice. Deși s-a spus clar că s-au înregistrat, la Garda Forestieră Vâlcea, 96 de sesizări și s-au întocmit 68 de procese verbale privind culturile distruse și despăgubirea cetățenilor, nu se știe exact câți oameni au primit banii pentru pagube și sunt vizor pentru a fi despăgubiți. Sigur prefectul Florian Marin când a intervenit în dezbatere se aștepta să-i fie lămurită și problema despăgubirilor. Din păcate, n-a fost așa.
„Constat că pagubele produse de animalele sălbatice și despăgubirea terenurilor încă este o problemă. E o procedură greoaie și n-am înțeles până azi cine gestionează situația. De foarte multe ori, am văzut că este o chestiune de interpretare. Fiecare crede că celălalt este responsabil, trebuie să intervină. Speram să aflu acum și care sunt atribuțiunile Gărzii Forestiere. Când a fost un eveniment, fiecare instituție era de părere că altul trebuie implicat. Vine anul 2018, se vor amenaja terenurile agricole, proprietarii vor lua cât vor putea măsuri și iar ne vom lovi de problema pagubelor, a despăgubirilor. N-am înțeles de ce nu s-a modificat până acum această legislație. Nu există o delimitare a atribuțiilor”, a declarat prefectul Florian Marin.
Neoficial, știm că din zecile de sesizări făcute privind despăgubirea proprietarilor terenurilor afectate, doar vreo 3-4 au primit banii pentru pagubele produse de animalele sălbatice.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la Politică și Administrație

%d blogeri au apreciat: