Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

Poliţia are 80 de „ochi”


• cele 80 de camere video instalate în zonele sensibile din oraş pot recunoaşte figurile şi plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculelor furate

Ieri, primarul Romeo Rădulescu a anunţat finalizarea cu succes a proiectului „Extindere şi modernizare sistem de supraveghere video cu dispecerat, pe linia siguranţei publice şi prevenirea criminalităţii”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional. „Bugetul proiectului a fost de 2.403.890 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate a fost de 1.821.134 lei. Obiectivul spe­cific este creşterea gradului de sigu­ranţă publică în Râmnicu Vâlcea înce­pând cu anul 2010, prin extinde­rea şi asigurarea funcţionalităţii siste­melor de supraveghere video pe prin­cipalele artere din oraş, în vederea prevenirii şi reducerii unor fenomene nocive precum criminalitatea şi infracţionalitatea juvenilă”, a declarat primarul Rădulescu. După o scurtă demonstraţie privind funcţionarea sistemului (care va fi legat, în scurt timp, şi la serverul Inspectoratului Ju­de­ţean de Poliţie), Alecu Deaconu – şeful Poliţiei Locale a declarat: „Ca­pacitatea de stocare a acestor filmări continue este de 30 terabiţi, adică aproximativ o lună de filmare conti­nuă. Acurateţea acestor camere este aşa mare încât poate fi văzut, de la dispeceratul Poliţiei Locale, numărul de înmatriculare al unui autovehicul care parchează neregulamentar sau al cărui şofer comite diferite contra­venţii. Timp de şase luni, aceste imagini sunt stocate şi, pe baza lor, se pot aplica avertismente şi amenzi contravenienţilor”.

Cele 80 de camere de suprave­ghe­re video (5 dintre acestea vor utiliza suport radio de tip „fără fir”, iar 75 vor utiliza suport de transport fibră optică) au posibilitatea înregistrării zi şi noapte. „Au fost instalate două softuri – pentru recunoaştere facială şi a plăcuţelor de înmatriculare – prin care se emite o avertizare dacă un cetăţean certat cu legea sau un autovehicul furat este filmat. Astfel, poliţişti locali şi cei de la IPJ pot acţiona foarte rapid”, a mai spus primarul Romeo Rădulescu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: