Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Percheziții domiciliare la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat


Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurori ai D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Pitești, au destructurat un grup infracțional organizat ai cărui membri ar fi organizat licitații online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând banii, fără a livra produsele.
Dimineața de marți, 13 martie, s-a dovedit cu ghinion pentru mai multe persoane certate cu lege. Polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare în județele Alba, Sibiu, dar și în orașul Călimănești, județul Vâlcea, într-un dosar penal în care sunt vizate opt persoane cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de fraudă informatică, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

Cum s-au desfășurat «operațiunile»?

„În fapt, începând cu anul 2005, persoanele bănuite ar fi organizat licitații online în care ofereau fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând ulterior banii, fără a livra persoanelor vătămate produsele. Faptele au fost comise în Franța, Austria, Belgia, Marea Britanie și Germania, iar prejudiciul se ridică la 75.000 de euro. În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane, laptopuri, stick-uri, un hard extern și mai multe înscrisuri bancare, iar trei dintre persoanele bănuite au fost conduse la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Piteşti în vederea audierii și dispunerii eventualelor măsuri procesuale. La aceste activități au participat și polițiști din Alba și Sibiu și jandarmi”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Poliţiştii locali au surprins mai mulți tineri care aveau marijuana asupra lor
Serile trecute, patrula Poliţiei Locale din zona de Nord a municipiului a observat pe strada Nicolae Titulescu, în zona Staţiei ETA, un grup format din patru tineri, care manifestau un comportament suspect. La controlul efectuat de poliţiştii locali, asupra unuia dintre ei s-a descoperit un dispozitiv de mărunţit de tip „grinder”, în care se afla o substanţă vegetală, cu miros înţepător – precum şi o cutie de confecţionat ţigarete şi filtrele aferente. Cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, au recunoscut că resturile vegetale de culoare verzuie erau marijuana. Grupul a fost predat poliţiştilor de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor.

Două acțiuni ale polițiștilor în sudul județului
Pe 12 martie, polițiștii comunei Sutești au depistat în trafic, pe raza localității, pe Drumul Național 67, un șofer cu vârsta de 51 de ani, din comuna Schitu, județul Olt, care conducea o autoutilitară, tractând o remorcă neînmatriculată. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest sens.
Ulterior, în seara zilei de 12 martie, polițiștii municipiului Drăgășani au intervenit la un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. „În fapt, un șofer din municipiul Brașov, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Drăgășani, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere spre stânga și ar fi intrat în coliziune cu un alt autovehicul. Polițiștii au constatat că șoferul din Brașov avea o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții IPJ Vâlcea.

Două hoaţe din magazin, prinse de poliţiştii locali
Săptămâna trecută, patrula Poliţiei Locale din zona Pieţei Centrale din Râmnicu Vâlcea a surprins două femei care încercau să vândă produse cosmetice dintr-o pungă pe care o aveau asupra lor. La solicitarea poliţiştilor locali să le fie arătate documentele de provenienţă a mărfii şi autorizaţia de comercializare, acestea au declarat că nu au nici un fel de documente. De asemenea, în ceea ce priveşte identitatea, cele două femei au spus cum se numesc, dar nu au putut preciza anul naşterii sau vârsta.
„Din discuţiile purtate, poliţiştii locali au aflat că produsele cosmetice – mai multe vopsele de păr şi creme de corp – au fost sustrase dintr-un supermarket. Poliţiştii locali, împreună cu comerciantele de ocazie, s-au deplasat la supermarketul cu pricina, unde exista deja o înregistrare cu cele două în timp ce sustrăgeau de pe rafturi mai multe produse cosmetice. Produsele găsite asupra femeilor, în valoare totală de 107 lei, au fost returnate magazinului, una dintre cele două femei a fost amendată cu suma de 400 lei pentru comerţ neautorizat şi fapte antisociale, iar responsabilii unităţii comerciale au făcut plângere pentru furt către autorităţile competente”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității pe marginea acestui subiect de către reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Politie

%d blogeri au apreciat: