Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 noiembrie 2018

Pe iarna asta, Un autoturism putea declanșa un incendiu


• pompierii au intervenit de urgență
Duminică, la primele ore ale dimineții, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la o conductă de gaz, după un accident al unui autoturism, în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe strada Prundului. Au fost asigurate măsuri de protecție circa o oră până la remedierea avariei. Evenimentul nu s-a înregistrat cu victime.

Două incendii au pus pompierii pe jar
• incidentele s-au produs în Vaideeni și Râmnicu Vâlcea
În data de 25 februarie, la ora 10.27, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un fânar în localitatea Vaideeni. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul anexei, construit din lemn cu învelitoare din șiță, pe o suprafaţă de circa 32 metri pătrați și aproximativ două tone de fân. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este reprezentată de utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
În aceeași zi, la ora 19.12, pompierii militari au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de evacuarea fumului în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe strada Gheorghe Bobei. Până la stingerea incendiului, a ars funinginea de pe interiorul coșului de evacuare a fumului și gazelor fierbinți. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este reprezentată de necurăţarea coşului de funingine.

Sfaturi utile de la pompieri
Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii recomandă respectarea următoarelor reguli:
• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

39 de situații de urgență pentru SMURD
În ultimele zile, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru 39 situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile: Alunu, Băile Govora, Berbeşti, Brezoi, Bunești, Costeşti, Creţeni, Drăgăşani, Grădiştea, Horezu, Lăcusteni, Ioneşti, Mihăeşti, Pietrari, Prundeni, Râmnicu Vâlcea, Sinești, Stoeneşti, Sutești, Ștefănești, Titești, Voicești şi Voineasa. Intervențiile la care facem referire au fost necesare pentru: un traumatism cranio-cerebral; trei hipertensiuni arteriale; trei insuficiențe respiratorii; un accident de circulaţie; două stări febrile; o plagă tăiată cu drujba la gambă; o plagă tăiată la palmă; o stare de agitație; dureri: precordiale, la nivelul capului, abdominale, de membre, la nivelul coloanei, toracice şi stări generale de rău.
De amintit și faptul că, după acordarea primului ajutor calificat, 38 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru acordarea de îngrijiri suplimentare, unul singur refuzând acest sprijin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la ISU

%d blogeri au apreciat: