Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Oltchim la prima victorie acasă


• „chimistele” au obţinut primul succes pe teren propriu în noua ediţie a Ligii Campionilor

Revenirea în Sala Sporturilor Traian” pare să fie de bun augur pentru handbalistele antrenate de Radu Voina. Dacă în urmă cu două săptămâni, Universitatea Jolidon” Cluj, prima echipă venită în Râmnic a cedat la scor; duminică, în cea mai titrată competiţie inter-cluburi din Europa, adversarul a fost cu totul de un alt calibru. Dinamo Volgograd, campioana Rusiei sau campioana campioanei” mondiale, aşa cum o numea preşedintele Petre Berbecaru, a venit la Vâlcea cu gânduri mari, jucându-şi una dintre ultimele cărţi de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor, deşi s-au disputat numai două etape din cele şase! Rusoaicele au făcut deplasarea în România rănite în orgoliu”, după ce în prima rundă au cedat greu, cu 27-25, chiar pe teren propriu, în faţa vicecampioanei Ligii de anul trecut, Itxako Navarra. De partea cealaltă, elevele lui Radu Voina, au reuşit în prima etapă o victorie considerată normală, împotriva vicecampioanei Germaniei, Buxtehuder SV, cu scorul de 24-20.
Ionela_Stanca

În faţa a peste 2.000 de spectatori, prezenţi duminică în tribunele sălii Traian”, Oltchimul a demonstrat din nou că merită din plin să joace în această competiţie, iar obiectivul trasat de conducerea clubului, acela de a juca finala Ligii, nu este tocmai o utopie. Partida cu campioana Rusiei a început mai slab pentru vâlcence, ele nereuşind pe tot parcursul primei reprize să se desprindă la mai mult de un singur gol diferenţă pe tabelă, la pauză scorul fiind egal, 13-13. Rezultatul mai modest se poate datora atât evoluţiei din apărare a echipei, unde s-au făcut unele greşeli nepermise, cât şi formei mai slabe în care a evoluat Talida Tolnai. În partea secundă s-a produs revirimentul în tabăra chimistelor”, mai exact după minutul 40, când Oltchimul a reuşit să se desprindă pentru prima dată la 2 goluri în avantaj. Principalii doi actori” care au schimbat soarta jocului fiind Ionela Stanca (cu 5 puncte marcate în numai o singură repriză) şi portăriţa Knezovic, cea din urmă reuşind să salveze câteva goluri ca şi făcute” de către rusoaice.
 Elisei_Volgograd

Finalul le-a găsit pe vâlcence mai cerebrale” în joc şi, pe fondul multiplelor greşeli în apărarea handbalistelor din Volgograd, scorul final a prins proporţii în favoarea gazdelor, la final fiind 31-26! Cele mai bune marcatoare din echipa noastră au fost Patricia Vizitiu cu 5 reuşite, Iulia Curea 5, Ionela Stanca 5 și Yeliz Ozel 3. Rusoaicele au punctat prin Kochetova de 7 ori, Khmyrova 5, iar jucătoarele Makaeeva, Borshchenko şi Iatsenko au marcat fiecare de câte 3 ori.

Tot în grupa D, sâmbătă s-a disputat în Spania întâlnirea dintre Itxako şi Buxtehuder SV, câştigată clar de către iberice cu scorul de 32-21. În urma acestor rezultate, situaţia în grupă se prezintă astfel: Itxako 4 (59-46); Oltchim 4p (55-46); Dinamo Volgograd 0p (51-58) şi Buxtehuder SV 0p (41-56). Primele două locuri asigură calificarea între cele mai bune opt echipe ale Europei. Etapa viitoare, Oltchimul va avea de susţinut o partidă foarte dificilă, în Spania, împotriva vicecampioanei de anul trecut, Itxako Navarra. Meciul se va disputa sâmbătă, 15 octombrie. În cealaltă confruntare” a grupei D, Buxtehuder va primi vizita handbalistelor de la Dinamo Volgograd.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: