Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

Oltchim a făcut spectacol cu Metz şi este foarte aproape de semifinale


faza_oltchim-metz• „galacticele” din Vâlcea au învins fără probleme campioana Franţei (30-21), devenind liderele grupei principale

Primăvara Ligii Campionilor a venit la Vâlcea! Aproximativ 3.000 de împătimiţi ai handbalului au avut prilejul de a „respira” în această seară aerul „tare” al celei mai titrate competiţii inter-cluburi din Europa. Într-o atmosferă vulcanică, ce parcă anunţa marele succes care urma, şi într-un contrast total cu vremea „îngheţată” de afară, le-au primit înfocaţii suporteri „chimişti” pe reprezentantele Franţei în competiţia „regină” a handbalului feminin. Cei prezenţi nu au uitat de gustul amar pe care naţionala „cocoşului galic” l-a lăsat tuturor românilor prin victoria zdrobitoare obţinută în faţa tricolorelor, la campionatul mondial din Brazilia, desfăşurat la finele anului trecut. Aşadar, motive suficient de puternice pentru cei din tribune spre a-şi încuraja frenetic favoritele, conducându-le către victoria mult dorită.

Meciul a început în stilul caracteristic competiţiei de clasă în care s-a jucat, acordurile imnului Ligii Campionilor răsunând în Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea. „Purtate” de versurile pe care orice handbalistă doreşte să le asculte măcar o dată în carieră, vâlcencele au început ca „din tun” meciul, în minutul cinci, tabela indicând un categoric 4-0. Rusoaica „franceză” Adryushina îşi demonstrează pentru prima dată valoarea, ea reuşind să mai reducă din „handicapul” echipei sale, astfel că în minutul 11, Oltchimul mai avea un avans de doar două puncte (5-3) peste Metz. A fost însă un simplu „foc de paie”. Manea, Elisei, Ozel sau Brădeanu cu câteva aruncări feno­menale de la linia de nouă metri, şi chiar de mai departe, au transformat-o pe portăriţa franţuzoaicelor de mai multe ori într-un simplu spectator, aceasta privind neputincioasă cum poarta îi este „umplută” de goluri. Era minutul 18 când campioanele României s-au distanţat pentru prima dată la şase „lungimi”, scor 11-5. Aceeaşi rusoaică Adryushina, dar şi sârboaica Ognjenovic mai dau câteva „vâsle” la corabia destul de şubrezită a Metz-ului, se apropie la 5 goluri în minutul 24, dar apele se tulbură din nou până la finalul primei părţi pentru „găinuşele galice”, poarta lor fiind asediată când de pe stânga, când de pe dreapta, de către „teribilele” extreme Managarova şi Elisei, cele care au refăcut rapid diferenţa de şase goluri; la pauză scorul afişat pe tabela electronică reflectând o indubitabilă superioritate a Oltchimului, 18-12!

După pauză, franţuzoaicele mai sperau la revenirea în ecuaţia partidei, dar au dat din rău în mai rău. În primele unsprezece minute ale reprizei secunde, handbalistele de la Metz reuşesc să marcheze o singură dată, prin aceeaşi rusoaică Andryushina; în timp ce neobositele Managarova, Elisei şi Ozel mai „perforează” de cinci ori poarta adversă; minutul 40 fiind cel în care s-a consemnat diferenţa maximă între cele două formaţii, zece goluri (23-13)! Din acest moment, antrenorul Radu Voina, convins fiind de „iminenţa” succesului trupei sale, „operează” primele schimbări cu rolul de a odihni pe cât mai mult posibil jucătoarele obosite care au evoluat în prima parte. Pe teren îşi fac apariţia mai tinerele, dar dornice şi ele de a transforma poarta adversarelor în sac de mingi, Vizitiu, Curea sau Băbeanu. Până la final se merge pe aceeaşi „lungime de undă”, diferenţa menţinându-se relativ cons­tantă; la final, Oltchimul impunându-se pe deplin meritat cu scorul de 30-21!

Cele mai bune marcatoare din tabăra „chimistelor” au fost Aurelia Brădeanu (6 goluri); Iulia Managarova 4; Oana Manea şi Valentina Ardean-Elisei, ambele cu câte trei reuşite. De partea cealaltă s-au făcut remarcate Andryushina cu 5 „trasformări”, Lischevic 4, Mendy şi Broch, fiecare cu câte 3. Important de remarcat şi apreciat a fost evoluţia Luminiţei Huţupan-Dinu, cea care a făcut din nou adevărate „minuni” în poarta Oltchimului, parând peste 15 baloane trimise de adversare, care în mod cert s-ar fi transformat în goluri.

Partida dintre Oltchim şi Metz Handball a fost prima care s-a disputat din cadrul etapei a doua, contând pentru Grupa 2 principală, în componenţa căreia se mai află Buducnost Podgorica (campioana Muntenegrului) şi Krim Ljubljana (campioana Sloveniei). În celălalt meci al rundei, aceste două formaţii au disputat prima partidă directă, gazde fiind muntenegrencele de la Buducnost. Chiar dacă la pauză, slovenele conduceau cu 14-13, în repriza secundă acestea au căzut atât psihic cât şi fizic, fiind învinse cu 29-21. În acest moment, după primele două meciuri jucate de fiecare dintre cele patru formaţii componente ale Grupei 2 principale, situaţia în clasament se prezintă astfel: Oltchim 4p (61-46); Buducnost 4p (58-48); Metz 0p (48-59) şi Krim 0p (46-60).

Următoarea partidă pentru Oltchim în Liga Campionilor va avea loc în data de 19 februarie, tot pe teren propriu, în Râmnic urmând să poposească principala contracandidată a „chimistelor” pentru fotoliul de lider al grupei, Buducnost Podgorica. Meciul de duminica viitoare va începe de la ora 18.00 (pentru cei interesaţi este util de ştiut faptul că preţul unui bilet de acces este de 30 lei), acesta urmând a fi transmis în direct de către postul de televiziune DigiSport1.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: