Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Olimpici vâlceni, contact direct cu Parlamentul European


În ideea răsplătirii eforturilor şi rezultatelor remarcabile la Olimpiadele Naţionale, la iniţiativa deputatului PDL Samoil Vîlcu şi a europarlamentarului PDL Marian Jean Marinescu, un grup de olimpici vâlceni au vizitat săptămâna trecută Parlamentul European.

Alexandra Nicoleta Ispas, Ştefan Bădiţescu, Ştefan Voinic de la Liceul de Artă Râmnicu Vâlcea, Teodor Andrei Andronache de la Şcoala cu clasele I-VIII Sineşti, Ioan Laurenţiu Ploscaru,  Aurora Veţeleanu, Valentin Drăgan de la Şcoala „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea, Iulia Duţă şi Bianca Cremene de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea, Adrian Cătălin Badea şi Roxana Buzămurgă de la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, precum şi Răzvan Nicolae Vulpe şi Ştefan Gabriel Mirea de la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani au fost cei 13 olimpici vâlceni aleşi să cunoască mai bine instituţiile europene.elevi-parlamentul-european

„I-am propus colegului meu să organizăm această deplasare la Bru­xelles a olimpicilor vâlceni, iar dumnealui a arătat o deschidere totală şi astfel am ajuns să concretizăm acest proiect. Ne-a fost foarte greu să alegem dintr-o listă de elevi merituoşi mult mai mare. Poate vom găsi formula de a-i răsplăti pe toţi. Vizita la Parlamentul European a fost o ocazie bună de a-i convinge pe tineri de importanţa acestei instituţii, ei s-au putut familiariza cu rolul, atribuţiile şi procedu­rile celei mai democratice instituţii euro­pene. În plus, au putut să vadă direct care este activitatea unui europarla­men­tar şi mă refer la Marian Jean Marinescu. Conform unor rapoarte oficiale, domnia sa este cel mai influent şi eficient deputat român în Parlamentul European”, a opinat deputatul PDL Samoil Vîlcu.elevi-parlamentul-european1

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a discutat cu fiecare elev în parte, dorind să afle care sunt dorinţele acestora pentru viitor.

Vizita la Bruxelles a inclus şi momente de relaxare, dar şi activităţi informative. Astfel, cei 13 elevi vâlceni au luat parte la dezbaterea publică organi­zată în Parlamentul European de europarlamentarul Marian Jean Marines­cu, în scopul ridicării restricţiilor pe piaţa forţei de muncă impuse de Spania pentru muncitorii din România şi Bulgaria.

„Europarlamentarul Marian Jean Ma­­ri­nescu are şi meritul de a aduce în dez­ba­terea publică şi cea politică, tema­tica europeană, iar pentru că tinerii re­pre­­zintă viitorul a le acorda şansa cu­noaş­terii valorilor europene este de fapt o investiţie pe termen lung în resursa uma­nă”, a mai declarat deputatul Samoil Vîlcu.

Dezbaterea organizată în PE de către grupul Partidului Popular European şi intitulată „Mobilitatea lucrătorilor pe piaţa unică a forţei de muncă, în timpul crizei. Cu sau fără români şi bulgari pe piaţa muncii UE?”, a fost deschisă de către europarlamentarul român Marian Jean Marinescu. La şedinţă a fost pre­zentă şi Elena Băsescu, deputat în PE.elevi_parlamentul_european2

În cadrul întrunirii, tenorul român Costel Busuioc şi fotbalistul bulgar Hristo Stoichkov au pledat, la dezbaterea orga­nizată în Parlamentul European, pentru ridicarea restricţiilor pe piaţa forţei de muncă pentru muncitorii din România şi Bulgaria. „Mulţumesc Spaniei care m-a promovat şi m-a descoperit. Militez pentru deschiderea tuturor graniţelor pentru lucrătorii români şi bulgari. Nu se ştie niciodată ce va descoperi poporul unui stat membru în momentul în care va angaja un simplu muncitor român sau bulgar. Ar putea descoperi un Beethoven sau un Pavarotti, aşa cum eu am fost numit de presa internaţională. Doresc să fim judecaţi nu doar după nişte cazuri izolate, vreau ca România să fie privită din punctul de vedere al celor mulţi care muncesc pe bună dreptate”, a declarat Costel Busuioc.

Preşedintele grupului parlamentar al PPE în PE, Joseph Daul, a ţinut şi el un discurs cu această ocazie. El a subliniat că libera circulaţie este unul dintre drepturile fundamentale garantate de către Tratatele UE. „Noi apărăm intrarea României şi Bulgariei în zona Schengen. România şi Bulgaria au dreptul să intre în Schengen deoarece au făcut eforturile care le-au fost cerute. Eu respect foarte mult România şi Bulgaria, acestor ţări nu le este uşor să se schimbe, să intre în toate aceste sisteme, însă, am experien­ţe personale şi ştiu că s-au depus eforturi enorme, şi pentru combaterea crimina­lităţii şi a traficului de persoane”, a precizat Joseph Daul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: