Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 decembrie 2018

Mondialul „european” de handbal


• naţionalele de pe „bătrânul continent” şi-au demonstrat din nou supremaţia în handbalul feminin internaţional. „Careu de aşi” exclusiv european!

franta_danemarca_campionatul_mondial_din_brazilia_2011Turneul final al Campionatului Mondial, desfăşurat în acest an în Brazilia, a produs numeroase surprize. Echipe cotate cu şanse la câştigarea trofeului suprem, precum Rusia, Mun­te­negru sau România, nu au ajuns nici măcar în semifinalele întrecerii. În schimb, selecţionatele altor state, tot europene, au scris istorie în America de Sud. Naţionale aşa cum sunt Croaţia sau Islanda, care se „chinu­iesc” ani la rând să prindă un turneu final (nordicele fiind chiar la prima lor prezenţă), au reuşit să încheie foarte onorabil ediţia braziliană a mondia­lului: croatele oprindu-se în sferturi iar islandezele în optimi.

Însă, în avalanşa surprizelor, un singur capitol a rămas neschimbat: titlul de campioană a lumii va rămâne tot în Europa, chiar primele patru poziţii urmând sa fie ocupate de reprezentative ale „bătrânului conti­nent”! Vineri, semifinalele întrecerii, au propus următoarele dueluri: Franţa – Danemarca şi Norvegia – Spania. În primul dintre acestea, la finalul celor 60 de minute regulamentare, câştig de cauză au avut franţuzoaicele, cele care s-au impus cu 28-23 (14-12 fiind scorul pauzei). În cel de-al doilea meci, scandinavele, beneficiind de forţa uneia dintre cele mai puternice apărări prezente la mondial, aproape că nu au oferit nicio şansă spaniolelor, ţinându-le în permanenţă „în urma” lor pe tabelă. Partida s-a încheiat cu scorul de 21-15 în favoarea norvegia_spania_campionatul_mondial_din_BraziliaNorvegiei (16-9 la pauză). Alte două dispute au avut loc între cele patru învinse ale fazei sferturilor, miza fiind ocuparea locurilor 5/6. Astfel, în primul joc Rusia a „zdrobit” Angola cu 41-31 (18-17), în timp ce Brazilia, ţara gazdă, a dat foarte multe emoţii propriilor specta­tori, reuşind în ultimele secunde să se impună în faţa Croaţiei cu 32-31 (la pauză scorul fiind favorabil ex-iugosla­velor, 15-14). Programul ultimei zile de întrecere este următorul: Angola – Croaţia (duelul pentru locul 7); Rusia – Brazilia (campioana mondială de acum doi ani se luptă de această dată abia pentru poziţia a 5-a); Danemarca – Spania (învin­gă­toarea prinde ultima treaptă a podiu­mului) şi Franţa – Norvegia (marea finală, în urma că­reia se va stabili locul unde va merge noul titlu mondial).

Pentru naţionala tricoloră, cea care a încheiat pe poziţia a treispre­zecea, singurul obiectiv care încă mai poate fi îndeplinit (de altfel, acesta era şi cel mai important) este reprezentat de calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor (iulie-august 2012), care se vor desfăşura la Londra. Profitând de o conjunctură favorabilă, sportivele pregătite de Radu Voina mai au o şansă de calificare. În perioada 25-27 mai 2012, ele vor participa la unul dintre turneele preolimpice, găzduite fiind de trei dintre cele patru semifi­naliste, câştigătoarea titului suprem urmând să se califice automat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: