Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 noiembrie 2018

Misiune imposibilă în fief-ul vicecampioanei


• HCM Râmnicu Vâlcea întâlneşte astăzi, de la ora 17.00, în deplasare, HCM Baia Mare


După debutul modest în Liga Naţională (înfrângere în prima etapă, pe propriul teren, cu CSM Ploieşti), tinerele jucătoare de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea vor avea de susţinut cel mai dificil „test” de la înfiinţarea echipei, râmnicenele urmând să evolueze astăzi, cu începere de la ora 17.00, pe terenul vicecampioanei en-titre şi principala favorită la câştigarea campionatului (în urma retragerii Oltchimului), HCM Baia Mare. Înaintea confruntării cu un adversar de asemenea calibru, care nu mai departe de week-end-ul trecut a obţinut calificarea în grupele Ligii Campionilor (după ce a învins două echipe puternice din Danemarca, Viborg HK şi Team Tvis Holstebro), municipalele au disputat un meci de pregătire cu HandbalFan Râmnicu Vâlcea, la finele căruia au declarat că merg la Baia Mare încrezătoare că pot face o partidă bună cu care îi pot surprinde pe cei care nu le-au acordat prea multe şanse în acest campionat. Aceeaşi opinie a avut-o şi antrenoarea Maria Török-Duca, fosta mare handbalistă mărturisind că îşi doreşte cel mai mult ca elevele sale să intre fără trac pe teren şi să execute fără emoţii toate schemele de joc pregătite. Antrenoarea principală de la HCM a mai afirmat că o eventuală înfrângere pe terenul băimărenelor nu este un „capăt de ţară” pentru echipa din Râmnicu Vâlcea, altele fiind meciurile în care municipalele sunt practic obligate să câştige, referindu-se aici la duelurile împotriva contracandidatelor pentru evitarea retrogradării.


Două foste galactice vor sta în calea succesului vâlcencelor


În urma şocului pe care handbalul românesc l-a suferit prin destrămarea Oltchimului, jucătoarele care au compus această echipă extraordinară, capabilă să se lupte de la egal la egal cu toate forţele Europei, s-au transferat la diferite formaţii din ţară şi, mai ales, din străinătate. Adversara de astăzi a vâlcencelor, HCM Baia Mare, a profitat de situaţia nefericită de la Oltchim, echipa pregătită de antrenorul Constantin Buceschi „înregimentând” două foste galactice, extrema-dreapta Adriana Nechita şi portarul Paula Ungureanu. Ele au dovedit deja la Baia Mare ce rol important pot avea în partidele dificile din competiţiile europene (fiind jucătoare de bază în meciurile cu grupările daneze) şi, chiar dacă este de aşteptat să fie menajate în jocul cu HCM Râmnicu Vâlcea, în eventualitatea în care ceva nu va funcţiona cum trebuie în „angrenajul” gândit de tehnicianul Constantin Buceschi, cu siguranţă ele vor fi introduse pe teren, făcând şi mai dificilă misiunea vâlcencelor de a obţine un rezultat pozitiv. De asemenea, în lotul grupării din Baia Mare se mai găsesc alte patru handbaliste care, de-a lungul timpului, au evoluat pentru CS Oltchim: Mihaela Smedescu, Melinda Geiger, Eliza Buceschi şi Gabriella Szucs.


Interesul televiziunilor pentru echipa din Vâlcea a dispărut


Mai trebuie precizat că partida programată în această seară (cu începere de la ora 17.00), în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare nu va fi transmisă de nici un post de televiziune. Situaţia contrastează puternic cu ceea ce se întâmpla anul trecut, când aproape toate partidele pe care CS Oltchim le disputa în Liga Naţională erau transmise de un anumit post de televiziune (fără să luăm în calcul şi meciurile din Liga Campionilor), post care şi-a pierdut brusc interesul pentru meciurile în care joacă noua echipă din judeţul Vâlcea. În plus, nici alte televiziuni nu s-au arătat deloc interesate de a transmite partida din această seară, chiar dacă pe teren se întâlnesc formaţii din oraşe cu mulţi iubitori ai handbalului.


Sâmbătă urmează un alt meci greu pentru HCM


După partida de la Baia Mare, râmnicenele trebuie să revină rapid acasă pentru că, nu mai departe de sâmbătă, vor avea de susţinut alt joc dificil, în compania unei formaţii totuşi mai accesibilă decât Baia Mare, CSM Bucureşti. Întâlnirea dintre cele două grupări susţinute de municipalităţile oraşelor din care provin va conta pentru etapa a III-a a Ligii Naţionale şi se va disputa în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 19.00.


Programul complet al etapei a III-a


Sâmbătă, 21 septembrie, ora 15.30

Universitatea Jolidon Cluj – Corona Braşov

Sâmbătă, 21 septembrie, ora 19.00

HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti

Duminică, 22 septembrie, ora 17.00

SCM Craiova – CSM Cetate Deva

Duminică, 22 septembrie, ora 19.00

U. Neptun Constanţa – HCM Roman

CSM Ploieşti – HCM Baia Mare

HC Brăila – HC Zalău


Clasament


1.Corona Braşov           2        2        0        0        70-54          6p

2.HCM Roman              2        2        0        0        46-41          6p

3.CSM Cetate Deva      2        1        0        1        62-53          3p

4.HCM Baia Mare          1        1        0        0        31-25          3p

5.HC Brăila                  2        1        0        1        44-40          3p

6.CSM Bucureşti           2        1        0        1        50-47          3p

7.U. Jolidon Cluj            2        1        0        1        49-48          3p

8.CSM Ploieşti             2        1        0        1        46-58           3p

9.HC Zalău                  2        0        1        1        46-47          1p

10.SCM Craiova            2        0        1        1        51-61          1p

11.HCM Rm. Vâlcea       1        0        0        1        22-25          0p

12.Neptun Constanţa     2        0        0        2        44-61          0p

*primele şase echipe se califică în play-off, iar ultimele şase în play-out

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: