Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 decembrie 2018

Ministerul Agriculturii plăteşte despăgubiri numai asociaţiilor


Conform conducerii Direcţiei Agricole Vâlcea, toţi producătorii de legume şi fructe care au reuşit să obţină cantităţi importante de produs, fenomen ce are loc simultan cu scăderea preţului legumelor, şi sunt puşi astfel în faţa unor situaţii de criză, pot solicita despăgubiri. O condiţie importantă este ca aceştia să fie membrii unei organizaţii de producători acreditată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Organizaţiile de producători din sectorul fructe şi legume, recunoscute de MADR, pot implementa prin programele operaţionale aprobate, măsuri de prevenire şi gestionare a crizelor, alături de alte măsuri de investiţii, promovare sau dezvoltare.

Aceste măsuri includ retragerea de pe piaţă a produselor, recoltarea în stare necoaptă sau nerecoltarea fructelor şi a legumelor, promovarea, măsuri de formare sau asigurarea recoltelor ori sprijin pentru costurile administrative antrenate de înfiinţarea fondurilor mutuale.

„Potrivit cu art. 411, alin. (5) din OMADR nr. 694/2008, cu modificările şi completările ulterioare, entităţile publice sau private interesate vor notifica MADR/APIA intenţia primirii de produse retrase de pe piaţă”, sună anunţul Ministerului Agriculturii.

Produsele retrase de pe piaţă pot fi distribuite gratuit organizaţiilor şi fundaţiilor de caritate sau pot fi distruse pur şi simplu. Organizaţia de producători poate solicita plata sprijinului financiar pentru aceste măsuri printr-o cerere de plată parţială, care poate fi depusă în luna septembrie 2013 sau pe baza cererii de plată anuale, care poate fi depusă în intervalul 01.01 – 15.02.2014, în conformitate cu OMADR 694/2008 cu modificările şi completările ulterioare. Sprijinul financiar se acordă pentru cantitatea de produse retrase, activităţile de ambalare şi transport. Plata se realizează după efectuarea verificării administrative şi a controlului la faţa locului, pe baza cărora se stabilesc operaţiunile eligibile şi se stabileşte valoarea sprijinului financiar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: