Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 ianuarie 2019

Mesaj drastic de la președintele CJ Vâlcea: „Nu voi accepta ca pârtia de la Voineasa să stea închisă!”


• joi, este convocat un grup de lucru la care vor participa reprezentanți ai Prefecturii Vâlcea, Consiliului Județean Vâlcea și ai Primăriei Voineasa
Întrucât, în ultimele zile, au circulat mai multe informații care dădeau ca posibilă varianta în care pârtia de schi din comuna Voineasa să fie nefuncțională tocmai în plin sezon de iarnă, președintele Consiliului Județean Vâlcea a prezentat un mesaj cu privire la această temă. Constantin Rădulescu a spus că dorește să fie identificată o soluție astfel încât, până la finalizarea procedurii de atribuire a administrării pârtiei, domeniul schiabil să fie totuși deschis iubitorilor practicării sporturilor de iarnă.
„Urmare a faptului că există unele semnale publice legate de procedura de exploatare a pârtiei Transalpina Ski Resort, chiar dacă Prefectura şi Consiliul Judeţean nu pot interveni direct, am stabilit ca joi, 14 decembrie, să avem o întâlnire comună cu Primăria Voineasa, beneficiar al acestei investiţii, pentru a identifica soluţia ca până la finalizarea procedurii de atribuire a administrării, domeniul schiabil de la Vidra să fie unul funcțional. Nu voi accepta ca pârtia de la Voineasa să stea închisă!”, a sunat mesajul ferm transmis de către Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
De amintit și faptul că, tot pe marginea acestui subiect, l-am contactat pe primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu. Edilul ne-a oferit un punct de vedere pe care îl vom prezenta cât de curând în paginile cotidianului nostru.
___________________________________________________________

Pârtia din Voineasa, oficial închisă până pe 9 ianuarie?!?
• actorii principali ai unei piese de teatru prost jucată: legislația, caietul de sarcini, consultantul caietului de sarcini… beneficiarul pârtiei adică Primăria Voineasa

Pentru această situație absolut revoltătoare, primarul din Voineasa, Gabriel Năstăsescu, dă vina pe legislația din România, care l-a ținut în loc. Păi, caietul de sarcini pentru licitație a fost întocmit de reprezentanții Primăriei!!! Și pentru acest aspect primarul are o explicație. Caietul de sarcini a trebuit întocmit pe baza unor studii foarte aprofundate în ceea ce privește acest domeniu de activitate și sunt foarte puține firme în România care întocmesc asemenea documentații. Și cum era de așteptat, (???) Voineasa a fost lăsată la coadă. Din acest motiv, fie ea și în SEAP, atribuirea contractului de administrare a domeniului schiabil de la Voineasa ar dura luni întregi, cu tot ce înseamnă o asemenea procedură – completări, lămuriri, contestații… etc.
Pentru că s-au văzut puși între ciocan și nicovală, reprezentanții primăriei din Voineasa s-au deșteptat în al 12-lea ceas și au conturat o a doua variantă de atribuire directă doar pe perioada acestui sezon; aceasta este deja în SEAP și v-a dura, în cel mai optimist scenariu, până pe 9 ianuarie 2018. După niște simple calcule, asta ar însemna că exact o perioadă cu cerere mare și cu câteva libere ar fi declarată moartă!
Oricum primarul din Voineasa ne-a liniștit: „Acum se lucrează la reviziile tehnice ale instalațiilor (păi acum??!!) și oricum sus nu este zăpadă de schiat. Păi da, dar este zăpadă și nu toată lumea plătește pentru a schia pe această pârtie!!! Mulți merg pentru plimbare, relaxare, panoramă…”.
Așteptăm ca intervenția Consiliului Județean Vâlcea și a Prefecturii Vâlcea să mărească un pic pasul în direcția pe care ne-o dorim cu toți – domeniul schiabil Transalpina Ski Resort să se deschidă mai repede, dar în siguranță pentru toți iubitorii de schi, munte, natură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Comunicate

%d blogeri au apreciat: