Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Medicii de familie cer conducerii CAS Vâlcea mai puțină birocrație


După ce, pe 2 noiembrie, medicii de familie din județ au pichetat sediile Instituției Prefectului și CAS Vâlcea, la finele săptămânii trecute a avut loc o dezbatere pe revendicări între cele două tabere. Medicii de familie au fost reprezentați de dr. Cristiana Bărăgănescu – președintele Asociației Medicilor de Familie din Vâlcea, dr. Mariana Cristina Cristea, vicepreședintele aceleași asociații și dr. Gheorghe Folea, șeful Patronatului medicilor de familie, în timp ce din partea CAS Vâlcea a fost prezent președintele-director Alin Voiculeț. Alături, la dezbatere, s-a aflat prefectul Florian Marin.
Medicii de familie s-au plâns de faptul că nu li se permite negocierea contractului-cadru, îmbunătățirea sistemului informatic, faptul că nu au parte la un concediu de odihnă, de boală, cauza constituind-o lipsa înlocuitorului, dar și zecile de drumuri pe la instituții la acest capitol etc. Dr. Folea a ridicat și problema taxei de evaluare: 1.000 lei/an pentru cabinetele din mediul urban și 250 lei pentru cele din mediul rural. Nemulțumirea vine ca urmare a faptului că pentru un cabinet din orașele Berbești sau Bălcești, taxa ar fi totuși prea mare.

Dr. Gheorghe Folea:
„În mediul rural, nu poți părăsi cabinetul nici pentru o urgență”

Una din nemulțumirile dr. Gheorghe Folea a vizat faptul că, în mediul rural, dacă este anunțată vreo urgență, medicul de familie nu poate părăsi cabinetul pentru a acorda primul ajutor până la sosirea ambulanței.
„În mediul urban, pentru urgențe se sună la 112. În mediul rural, cum n-ai voie să părăsești cabinetul, nici nu poți ajuta omul acela până la sosirea ambulanței. Unde se duce o persoană cu o urgență în Ghioroiu? Nici la Bălcești nu mai are unde să meargă, căci nu mai e spital!”, a declarat dr. Folea.
Ca răspuns la cele solicitate, președintele-director al CAS Vâlcea, Alin Voiculeț, a declarat că-n multe dintre cauze ar fi nevoie de modificarea legislației în vigoare, totul pornind de la CNAS, nicidecum de pe plan local. Voiculeț a precizat că, în cazul contractului-cadru, forma acestuia pentru 2018 va fi pusă pe site-ul instituției la mijlocul acestei luni, pentru o bună transparență. La rândul său, șeful CAS Vâlcea a fost de acord că, în unele situații, apar probleme cu serverele, afectați fiind, de asemenea, și angajații instituției pe care o conduce când trebuie să rezolve problemele asiguraților.
Un memoriu a fost înaintat de către prefectul județului, Florian Marin, imediat după pichetarea din 2 noiembrie, către Ministerul Sănătății, urmând ca noi date să ajungă la Guvern după întâlnirea de zilele trecute.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: