Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

12 decembrie 2018

Medici de renume te «Învață să trăiești sănătos!»


Marți, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a simpozionului «Învață să trăiești sănătos!», moderator fiind prof. Gheorghe Pantelimon, vicepreședintele Forumului Cultural și al Asociației Seniorilor. Au susținut alocuțiuni: dr. Cornelia Vultur – medic primar Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu, dr Mircea Vultur, medic primar, șeful secției Oncologie – SJU Vâlcea și dr. Dionisie Dubinciuc, medic primar Nefrologie.
Cuvântul de deschidere a aparținut dr. Cornelia Vultur care a vorbit despre diagnosticul și tratamentul bolilor respiratorii acute, temă adecvată sezonului rece. Medic la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Mihăești, dr. Cornelia Vultur a amintit despre simptomele predominante în cazul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare și inferioare, măsuri necesare pentru scăderea riscurilor de îmbolnăvire.
Medicul nefrolog Dionisie Dubinciuc și-a ales că temă de dezbatere regimul alimentar în bolile renale, un discurs plin de sfaturi, despre ajutorul acordat de asistentele medicale pacienților cu afecțiuni renale. Câtă sare este recomandată? Care este rolul proteinei animale? Acestea sunt câteva din întrebările ce și-au găsit răspuns la prezentarea fostului director al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.
Ultima prezentare, foarte interesantă, a aparținut șefului secției Oncologie, din cadrul SJU Vâlcea, dr. Mircea Vultur, care a dezbătut formele de cancer: cancerul mamar, de prostată, la sân, de col uterin. Prezentarea din timp la medic, pentru consultații, are un rol major, cancerul depistat în faza de debut fiind vindecabil.
La dezbateri au participat elevi de la Liceul Sanitar Antim Ivireanul, coordonați de prof. Mirela Andreiță, tineri de la CN Alexandru Lahovari, de la alte școli de profil medical din județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Sanatate

%d blogeri au apreciat: