Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Mandat european de arestare pentru un localnic din Orlești


Poliţişti vâlceni, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Italia, pe numele unui vâlcean, bănuit de complicitate la spălare de bani. Astfel, în data de 3 octombrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din Orlești, l-au depistat pe D.C.M., de 41 de ani, din comuna Orlești, care era urmărit internaţional, fiind condamnat la executarea pedepsei închisorii de 4 ani, pentru complicitate la spălare de bani. În fapt, în cursul anului 2008, bărbatul în cauză, în complicitate cu alte persoane, a modificat și a schimbat numărul de identificare al unui excavator pentru a-l putea transporta. La data de 1 iulie 2008, bărbatul a fost oprit de poliție, pe raza localității Aiello de Friuli, Italia, cărora le-a prezentat documentele false de înregistrare ale autovehiculului pentru a ascunde faptul că acesta fusese furat, la data de 17 iunie 2008.
Poliţiştii vâlceni l-au depistat pe bărbat, pe raza comunei Orlești, şi l-au prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.
Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. În continuare, se demarează procedurile legale în vederea predării către autorităţile italiene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Politie

%d blogeri au apreciat: