Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 ianuarie 2019

Luni, Vânzarea combinatului Oltchim, votată de creditori


Bursa.ro anunță că pe 11 decembrie, creditorii Oltchim sunt convocați pentru aprobarea contractelor de vânzare a activelor combinatului către investitorii selectați. Oltchim a anunțat, în octombrie, că preţul din tranzacţia de vânzare a şase dintre cele nouă pachete de active, către Chimcomplex este de 127 milioane de euro. Totodată, în contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim SA şi Dynamic Selling Group SRL, cu privire la Pachetul 6, preţul tranzacţiei reprezintă echivalentul în lei al sumei de 1.900.000 euro, potrivit companiei.
Cele nouă pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxialcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1.000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică. Astfel, pachetele dorite de Chimcomplex sunt Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC.
Pe lângă aprobarea celor două contracte, pe ordinea de zi se mai află prezentarea situaţiei ofertelor angajante primite de la Internaţional Process Plants and Equipment Corp pentru pachetele de active 7, 8, 9 şi supunerea ofertelor pentru pachetele 8 şi 9 votului creditorilor, respectiv respingerea ofertei pentru pachetul 7.
Prezentarea situaţiei ofertelor primite de la Louisiana Chemical Equipment Company, LLC pentru pachetele de active 7, 8 şi 9 şi respingerea vânzării către acest ofertant, este un alt punct de pe ordinea de zi. Creditorii vor mai discuta respingerea ofertelor primite de la White Tiger Wealth Management Ltd, Grup Feroviar Român SA, RT Commerce LTD, BNS Grup, AIOTEC GmbH. Oltchim a mai anunțat, până acum, că finalizarea procesului de vânzare se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: