Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

10 decembrie 2018

Lipsa despăgubirilor cetățenilor din Alunu naște conflicte


Cele 27 de familii din cele opt gospodării afectate de halda de steril din Alunu nu au văzut nici până-n ziua de azi un leu ca despăgubire pentru bunurile pierdute, iar de aici până la a lăsa autoritățile să intervină în zonă nu a fost decât un pas. Cetățenii, revoltați și dezamăgiți, au dat Guvernul, Instituția Prefectului Vâlcea și celelalte instituții care au intervenit în zonă în judecată și, mai mult decât atât, oamenii nici nu permit pătrunderea în perimetrul afectat. Nu au fost lăsați angajații CET Govora, ai ABA Olt să intervină la baza haldei, unde s-au adunat ape.
În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrunit la zilele trecute, prefectul Florian Marin a declarat că, deocamdată, nu s-a stabilit nici vinovatul: a fost cauză naturală sau umană? „Există un proces pe rol, s-a solicitat expertiza judiciară… În mod ciudat, nu au dat în judecată autoritățile publice locale, din Alunu, ci pe noi, cei de la Prefectură. E o parte bună că se înțeleg cu autoritățile locale”, a mai precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Prezent la dezbatere, primarul Cristian Birăruți a declarat că alte familii din alte patru gospodării inundate cer câte o mașină de cărbune, după ce primele familii au intrat în posesia acestora. Reprezentanții Exploatării Miniere Berbești au declarat că vor ajuta și aceste ultime familii, în baza unor acte constatatoare.
După tragedia de la Alunu, familiile afectate locuiesc fie în centrul social din localitate, fie la rude.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: