Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 noiembrie 2018

Liga Profesionistă de Handbal va organiza următoarele campionate naţionale


• Federaţia Română de Handbal va fi doar un partener al LPH în această întrecere

Nicolae_LucaÎn cursul zilei de luni, sala de conferinţe a unui cunoscut hotel din Bucureşti a găzduit lucrările Adunării Generale Extraordinare a Ligii Profesioniste de Handbal din România. Deşi este înfiinţată de puţin timp, imitând într-o bună măsură modelul fotbalului, LPH pare să deţină o putere tot mai mare în handbalul din ţara noastră. Forul condus de Alexandru Dedu se doreşte a fi entitatea sportivă care reuneşte sub coordonarea sa toate echipele din cele două ligi naţionale ale handbalului româ­nesc (feminin şi masculin). Chiar dacă, până în prezent, nici măcar jumătate din cele 24 de cluburi care activează pe prima „scenă” handbalistică a ţării nu au dobândit acest statut – acela de cluburi profesioniste, LPH le va acorda o peri­oadă de graţie în care pot să îndepli­nească toate cerinţele. Campioana României, CS Oltchim Râmnicu Vâlcea se numără printre formaţiile care îndeplinesc aceste criterii, fiind chiar primul club profesionist din România. În plus, Nicolae Luca (foto), vicepreşe­dintele Oltchimului, îndeplineşte totodată şi funcţia de vicepreşedinte al Ligii Profe­sio­niste de Handbal.

Obiective îndeplinite

Pe Ordinea de zi a Adunării Extraor­dinare s-au regăsit mai multe puncte, toate adoptate prin votul majorităţii membrilor prezenţi la şedinţă. Printre cele mai intens dezbătute s-au enumerat următoarele: • validarea cererilor de înscriere în Liga Profesionistă de Hand­bal a cluburilor care îndeplinesc condi­ţiile de participare în sezonul 2012-2013; • modificarea sediului LPH – acesta va funcţiona într-o locaţie pusă la dispoziţie de Federaţia Română de Handbal; • alegerea structurii de conducere a Ligii Profesioniste de Handbal; • revocarea din calitate de membru a Clubului Sportiv Municipal Cetate Deva, întrucât echipa ardeleană a retrogradat din prima ligă feminină de handbal; • validarea regu­­lamentului de organizare şi func­ţionare al Ligii Profesioniste de Handbal.

„Sportul a devenit un spectacol, un aducător de plusvaloare”

Într-o declaraţie oferită pentru Agerpres, preşedintele LPH Alexandru Dedu a afirmat: „Cel mai important lucru care s-a stabilit este că Liga Profe­sio­nistă de Handbal va organiza, împreună cu Federaţia Română de Handbal, următorul campionat pentru Liga I, masculin şi feminin, ca urmare a unui protocol de colaborare anuală. Trebuie să devenim conştienţi că sportul a de­venit un spectacol, sportul este aducător de plusvaloare. Pentru a ţine pasul cu performanţele mondiale, trebuie să legiferăm sportul ca activitate profesio­nistă. La final, menţionez că Liga Profe­sionistă de Handbal va negocia dreptu­rile de televiziune”. Astfel, LPH va avea un rol decisiv şi în ceea ce priveşte ne­go­­cierea drepturilor de televizare cu insti­tuţiile media interesate, o parte din sumele încasate fiind acordate, evident, cluburilor din componenţa celor două ligi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: