Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 noiembrie 2018

La numai 18 ani, prins cu 600 kg de pere furate


Polițiștii comunei Berislăvești s-au confruntat, în week-end, cu o întâmplare mai rar întâlnită. În timpul efectuării unui control de rutină, ei au descoperit un tânăr care transporta, cu ajutorul unui autoturism, nu mai puțin de 600 de kilograme de pere pentru care nu deținea autorizație de transport și nici nu avea vreun document care să ateste posesia fructelor.

Ce au constatat polițiștii?

Extinzând cercetările, oamenii legii au descoperit că tânărul șofer are vârsta de 18 ani, domiciliul în Berislăvești, fiind suspectat pentru comiterea infracțiunii de furt.
„Din cercetările efectuate rezultă faptul că, la data de 6 octombrie, tânărul ar fi sustras dintr-o livadă de peri, din Berislăvești, 600 kilograme de pere, estimate la valoarea de 3.000 de lei. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit probarea activității infracționale și au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de tânărul în cauză”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe marginea acestui subiect.
Totodată, polițiștii au recuperat fructele sustrase și le-au predat persoanei vătămate. Oamenii legii au precizat că, în cauză, cercetările specifice vor continua sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

 

Tânăr din Horezu, reținut după ce a condus un autoturism neînmatriculat
• chiar dacă avea permisul anulat, tânărul s-a urcat la volan sub influența alcoolului
Sâmbătă, 7 octombrie, polițiștii rutieri din orașul Horezu au dispus reținerea unui tânăr care a condus un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, acestea având dreptul de conducere anulat și aflându-se sub influența alcoolului.
Din cercetările specifice efectuate de către oamenii legii a reieșit că tânărul cu vârsta de 31 de ani și domiciliul în comuna Tomșani a condus un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice din localitate, pe care avea montate plăcuțe de înmatriculare cu numere atribuite unui alt autoturism. De asemenea, polițiștii au constatat că tânărul avea o alcoolemie de 0,50 mg per litru alcool pur în aerul expirat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, anulat.
„În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii rutieri au dispus reținerea tânărului, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul lPJ Vâlcea. În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, fără permis de conducere și sub influența alcoolului, fapte prevăzute de Codul Penal”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de către polițiștii vâlceni.

 

Un puști de 15 ani a furat 3.000 de lei dintr-o mașină
Zilele trecute, specialiștii criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au reușit depistarea autorului unui furt din autoturism, comis pe strada Matei Basarab din Râmnic, la data de 27 septembrie. În urma cercetărilor specifice s-a constatat că autorul este un tânăr cu vârsta de numai 15 ani, domiciliat în Râmnic. Suma pe care acesta ar fi sustras-o din autoturismul în cauză se ridică la 3.000 de lei.

Sfaturile polițiștilor
După întâmplarea petrecută în nordul Râmnicului, polițiștii vâlceni au oferit mai multe informații utile șoferilor.
„În cele mai multe cazuri, polițiștii deplasați la fața locului constată aceleași greșeli ale proprietarilor de autovehicule, respectiv neasigurarea portierelor ori lăsarea bunurilor la vedere. Revenim cu sfatul de a asigura de fiecare dată portierele autovehiculelor și de a nu lăsa bunuri la vedere care pot atrage atenția, pentru a nu facilita, înlesni acțiunea infractorilor”, se arată în comunicatul de presă la care am făcut referire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Politie

%d blogeri au apreciat: