Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

12 decembrie 2018

Invitație la Bibliotecă: Cu Radu Alexandrescu, într-o călătorie prin pădurea de vise a Indiei


Radu Alexandrescu, un împătimit călător cu gândul de a scrie despre cele vizitate, altfel spus de a dărui câte ceva din cele întâlnite și lectorilor d-sale, vine în fața cititorilor cu o nouă carte: „Dansul turbanelor sau Pădurea de vise a Indiei”, care apare, ca toate cele precedente, la prestigioasa editură «Antim Ivireanul» din Râmnicu Vâlcea.
În această nouă carte, ce va fi lansată vineri, după-amiază, la Biblioteca Județeană, „autorul cată a ne face părtași – se scrie în Prefața semnată de criticul literar Florentin Popescu, din București – la o călătorie prin India istorică, dar și prin cea contemporană, transcriind clipe și momente, întâmplări și dialoguri cu indieni get-beget într-un limbaj și cu o formulă care dovedește că peregrinul prin acest spațiu fabulos știe să selecteze, să fixeze blitz-ul pe figuri și locuri reprezentative, ca și cum, de dincolo de pagini, ar voi să ne spună: «Vedeți? Priviți cu atenție și judecați singuri: asta este și așa arată India pentru un european, un ins care n-a mai fost pe acolo niciodată!»”
Radu Alexandrescu descoperă în călătoriile sale pe glob adevăruri permanente, gânduri fecunde, transcrie cu un condei ager și exersat elementele caracteristice ale continentelor, țărilor și popoarelor vizitate, ale lumii într-o continuă frământare.
Vă invităm la Bibliotecă să plecați acasă cu o carte fabuloasă! Cineva spune – și frumos spune – să iubim cartea că ea nu urzică. Vă așteptăm cu drag!

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Eveniment

%d blogeri au apreciat: